Google Play Music start in Nederland, komt Spotify opeten

Google Play Music
Google gaat in ons land de strijd aan met muziekdiensten als Spotify en Deezer. Met Google Play Music, welteverstaan.

De dienst werd al in 2011 gelanceerd, maar was toen nog niet beschikbaar in Nederland. Vanaf vandaag gaat het ook in ons land van start. Wie een abonnement neemt kan vervolgens zijn muziekcollectie -tot maximaal 20.000 nummers – uploaden naar de cloud en overal ter wereld luisteren. Ook is het mogelijk om playlists te maken en een eigen radiostations te creëren. (Is er iemand die dit laatste wel eens doet in Spotify?)

18 miljoen nummers

Sinds mei van dit jaar is de optie ‘All Access’ toegevoegd, waarbij abonnees voor een vast bedrag per maand ook onbeperkt muziek kunnen streamen. Een businessmodel dat de Zweedse muziekdienst Spotify, met 24 miljoen gebruikers, eveneens hanteert. Ook het Franse Deezer heeft inmiddels 4 miljoen betalende klanten. Daarnaast geeft Google de mogelijkheid om de 18 miljoen beschikbare nummers ook te kopen, net als in iTunes.

Prijzen

20.000 eigen nummers uploaden en terugluisteren, en toegang krijgen tot de muziekwinkel, is helemaal gratis. Wie een All Acces-abonnement wil betaalt 9,99 euro per maand. Tenzij je voor 15 november lid wordt, dan kost het 7,99 euro per maand.

Android-gebruikers kunnen zich op Google Play Music middels deze app, iOS- en Windows Phone-gebruikers zijn aangewezen op een kekke webapp.

Nog geen reacties

  1. Ik zie dat je, in tegenstelling tot Spotify, sowieso creditcardgegevens moet invullen. Benieuwd of dat nog mensen ervan weerhoudt om aan te melden, wegens het niet hebben van dergelijk betaalplastic.

  2. Kleine correctie, Spotify is nog steeds NIET winstgevend. Maar investeerders hebben er zoveel vertrouwen in dat ze geld erin blijven pompen.

    overigens kreeg ik spotify premium 1 jaar gratis bij mijn XS4all abbo…. maar dat is al meer als 1.5 jaar geleden en hij doet het nog steeds ad free….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *