Google Play Music verdwijnt uit Android 10

google-play-music-youtube-music
Google zet stap in concurrentie met muziekstreamers.

Google Play Music, dat al eerder fuseerde met een Youtube-dienst, was altijd de standaard App die geïnstalleerd werd met Android om muziek mee af te spelen. Daar hebben veel gebruikers weinig van gemerkt. Zij installeerden namelijk zo snel mogelijk de YouTube-app of Spotify om van hun favoriete playlist te genieten. Dit heeft Google door, dus dochter Youtube wordt verder naar voren geschoven.

Vanaf nu wordt Google Play Music niet meer standaard geïnstalleerd. In plaats daarvan wordt de YouTube Music app de muziek-app die standaard geïnstalleerd wordt. Je ziet hem op jouw Android-toestel zodra je de upgrade naar Android 10 hebt uitgevoerd.

Ook nieuwe toestellen die nu uitgebracht worden met Android 9 (Pie) of Android 10 krijgen standaard alleen de YouTube Music App automatisch geïnstalleerd. Voor de echte fans van Google Play Music is er goed nieuws, de App blijft gewoon beschikbaar in de Play store. Je kunt hem dus alsnog downloaden en installeren en daarna inloggen met jouw gebruikelijke account-gegevens.

De update is niet alleen een poging om een vuist te ballen richting andere streamingdiensten van muziek, maar past ook in de algemene update van de Play store, die vorige maand is doorgevoerd. Wat denk jij? Kies jij liever voor YouTube Music of heb je een andere favoriet?

Nog geen reacties

 1. Ik ben nog van de offline mp3 files lol.
  Je liedjes zijn altijd 24/7 beschikbaar,
  Volledige keuze over de geluidskwaliteit (of mindere kwaliteit, vaak hoor je het verschil toch amper maar dat scheelt wat geheugen, vooral bij volledige albums),
  Gemakkelijk over te zetten naar andere apparaten,
  kost tegenwoordig toch maar een fractie van je ruimte vooral als je een MicroSD kaartje gebruikt.
  Geen abbonementskosten
  Geen dataverbruik,
  Je muziek in de toekomt gewoon meenemen, (Zou kunnen dat spotify failliet gaat etc, Of de prijzen gaan omhoog, aanbod veranderd etc.)
  Nooit een probleem met de service.
  Geen reclames.
  Je eigen muziekplayer uit kiezen.
  Oneindig meer vrijheid!

  • Ik lees hier vooral: ik ben nog van de illegaal gedownloade MP3 files.

   Het enige voordeel dat offline muziek nog heeft is de kwaliteit, dus als je naar FLAC bestanden zou luisteren (waarbij je overigens zeer goed het verschil hoort mits je naar een deftige installatie luistert), en zelfs daar zijn al streaming services voor.

   Apps als Spotify zijn ook 24/24 beschikbaar, ook daar heb je een keuze over streaming kwaliteit, uw Spotify playlists zijn ook zichtbaar op andere apparaten, het verbruikt geen ruimte op je toestel tenzij je er voor kiest om offline te luisteren, het verbruikt dus inderdaad data maar de hoeveelheid is verwaarloosbaar met de huidige abonnementen, je kan er dus ook steeds voor kiezen om offline te luisteren, als Spotify failliet zou gaan (wat niet zal gebeuren) dan zijn er genoeg alternatieven, reclame heb je enkel als je niet betaald (logisch natuurlijk, de artiesten moeten ook iets verdienen), daarnaast zijn er ook nooit problemen met Spotify, ik gebruik deze service al jaren en heb nog nooit enig probleem gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *