Google presenteert Android M, release in derde kwartaal

Google presenteert Android M, release in derde kwartaal
Google I/O is nog geen half uur onderweg, maar nu al is de eerste grote onthulling een feit: Android M verschijnt in het derde kwartaal.

Google zet met Android M in op twee dingen: betere prestaties en meer controle over je privacy. Google volgt op privacy-gebied het voorbeeld van Apple en laat apps pas toestemming vragen om toegang als je het betreffende onderdeel daadwerkelijk gebruikt. Wil je bijvoorbeeld in WhatsApp de microfoon gebruiken, dan vraagt de app op dat moment toestemming. Verder kun je per app eenvoudig terugzien voor welke onderdelen je wel of geen goedkeuring hebt gegeven, zodat je kunt voorkomen dat er misbruik van je gegevens wordt gemaakt.

Android M zorgt er ook voor dat de accu van je smartphone het langer volhoudt. Je smartphone herkent dankzij Doze namelijk wanneer-ie een tijdje niet wordt gebruikt en activeert vervolgens een verbeterde standby-mode. In het geval van de Nexus 9 zou dit de standby-tijd zelfs verdubbelen, dus dat klinkt zeer veelbelovend. Verder biedt Android M ondersteuning voor USB-C, dus zelfs als je accu leeg is, beschik je 3 tot 4 keer sneller dan voorheen weer over een opgeladen telefoon.

Kun je echt niet wachten om met Android M aan de slag te gaan en heb je een Nexus 5, 6 of 9, dan kun je vandaag al de developers preview downloaden. Houd er wel rekening mee dat het gaat om een vroege testversie, dus er kunnen de nodige bugs inzitten die het onmogelijk maken om je telefoon op een normale manier te gebruiken. Wees dus gewaarschuwd voor je hiermee aan de slag gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *