Google presenteert Nexus 9-tablet en Nexus Player

Google Nexus 9
Mocht je Nexus-tablet aan vervanging toe zijn, dan hebben we goed nieuws: de Nexus 9 komt eraan.

De nieuwe tablet van Google wordt geproduceerd door HTC en krijgt een 8.9-inch display. Het IPS-scherm heeft een resolutie van 2048 bij 1536 pixels, dus je zult er ongetwijfeld uitstekend op kunnen werken. Dat moet nog een stukje makkelijker worden dankzij een toetsenbord, dat je magnetisch aan de metalen randen van de tablet kunt bevestigen.

De Nexus 9 is voorzien van de 64-bit Nvidia Tegra K1-processor, die draait op 2,3 GHz. De vorige Nexus-tablets stonden niet bepaald bekend om hun indrukwekkende accuduur, maar de Nexus 9 zou daar met een 6700 mAh-accu (9 uur) verandering in moeten brengen. Daarnaast krijg je een 8-megapixel camera aan de achterzijde en een 1,6-megapixel camera aan de voorkant.

Google voorziet de nieuwe Nexus-apparaten standaard van Android 5.0 Lollipop, dus als eigenaar van een Nexus 9 kun je meteen met de nieuwste versie van het besturingssysteem aan de slag. Je kunt ‘m bestellen in zwart, goud en wit en met 16 of 32 GB opslagruimte. Coolblue en Mediamarkt zullen de tablet vanaf 3 november exclusief aanbieden voor 399 euro.

Nexus Player

Nexus Player
Google introduceerde vanavond ook de Nexus Player, het eerste apparaat met Android TV. Je kunt ‘m gebruiken om films, muziek en video’s te streamen, terwijl je ook Android-games kunt spelen op je tv. Ook de settop-box is zal vanaf 3 november beschikbaar zijn, al is er nog geen Nederlandse prijs bekend gemaakt.

[gv data=”yYHY3MFiq1o”][/gv]

5 reacties

  1. Mijn Nexus 7 tablet gaat anders eeuwig mee op een volledige acculading, weet niet waar jullie de wijsheid vandaan halen dat die niet lang meegaan…

    Maarja accuduur is natuurlijk enkel aan Apple voorbehouden… -zucht-

  2. waar blijven de comments over die camera die uitsteekt, net als bij de iPhone 6. die waren toen namelijk niet van de lucht. maar ja uitstekende camera’s mogen bij een nexus natuurlijk wel. hahaha. fuel to the fire.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *