Google sloopt functies uit ‘OK Google’ en dat is niet leuk

Google sloopt functies uit 'OK Google' en dat is niet leuk
Wel een stukje veiliger.

De assistent van Google werkt redelijk oké. Je kunt behoorlijk wat vragen stellen en de assistent voert het commando uit zonder dat je het toestel aanraakt. Daar zitten ook risico’s aan vast. In hoeverre kun je opdrachten laten uitvoeren zonder dat honderd procent duidelijk is dat de betreffende eigenaar een verzoek doet?

Die vraag stelde Google zichzelf ook en heeft nu een drastische maatregel genomen. 9to5Google bericht dat het Amerikaanse bedrijf het aantal opdrachten via ‘OK Google’ heeft teruggebracht. Opdrachten die gerelateerd zijn aan persoonlijke dingen zijn niet langer mogelijk te vragen.

Bij een ‘OK Google’ limiteert de assistent zich tot vragen waarbij de telefoon niet ontgrendeld hoeft te worden. Het stellen van vragen met betrekking tot reminders, emails, je kalender, contacten en lijstjes is nog wel mogelijk. Vragen wat voor weer je kunt verwachten, waarbij de assistent vervolgens een weer-app opent je smartphone is er niet meer bij.

Google hoopt zo de veiligheid van de assistent te vergroten. Pas na het invoeren van een pincode, het lezen van je vingerafdruk of het herkennen van je gezicht zijn alle features van de Google assistent weer te gebruiken. Een tegenvaller en minder leuk nieuws voor grootgebruikers van OK Google. Wel positief voor de veiligheid van je smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *