Google-teaser suggereert tóch fysieke console (video)

Wat gaat Google toch doen
Hoe zit het nou met Google’s game-ambities?

Originele bericht: Dit is Google’s controller – komt hij je bekend voor?

Okay, we weten zeker dat Google iets met games gaat doen en tot dusver hebben we een aantal producten voorbij zien komen in uiteenlopende vormen. Maar net toen ik dacht dat ik door had wat Google precies wil gaan doen, komen ze met het onderstaande fimpje.

Dus, Google is bezig met een streamingdienst voor games; via een webbrowser-app stream je AAA games naar je device, waarna je via het internet weer input terugstuurt naar de Google-servers (waar krachtige PC’s staan) om zo op een afstand te gamen.

Maar Google zou ook aan het werken zijn aan een eigen console. Het originele bericht heeft het daarentegen weer over een speciale Google controller. Zou die dan voor de streamingdienst nodig zijn of hoort hij bij de console die de zoekgigant wil uitbrengen? Het onderstaande filmpje lijkt daar voorlopig antwoord op te geven.

[gv data=”HJclcGp8K_4″][/gv]

De behoorlijk indrukwekkende (doch weinigzeggende) teaser bevat vooral twee belangrijke puzzelstukjes. De eerste wisten we al: op 19 maart zal Google een presentatie geven tijdens het Game Developers Conference (GDC). Tot slot zien we de woorden ‘gather around’ verschijnen, wat een behoorlijke suggestie wekt. ‘Kom lekker allemaal rondom onze console zitten’, zo kon de slagzin wat mij betreft net zo goed luiden.

En die semi-bevestiging roept een hoop vragen op. Ten eerste en gelijk allerbelangrijkst: Hoe denkt Google in godsnaam nog een plek op de vastgeroeste console-markt te veroveren?! Daarnaast is het nog maar de vraag hoe de console dan zou concurreren of samenwerken met hun streamingdienst. Althans, als die laatste – Project Stream genaamd – nog wel werkelijkheid wordt. Tot slot ben ik ook erg benieuwd hoe de high-tech controller dan in het plaatje past. Nog een weekje slapen, dan weten we het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *