Google verandert Google Maps in Pac-Man voor 1 april

Google-Maps-Pac-Man
1 April staat weer voor de deur, maar in plaats van flauwe grappen maakt Google van de feestdag gebruik om een gekke draai te geven aan hun programma’s. Dit jaar wordt Pac-Man gecombineerd met Google Maps.

Vorig jaar liet Google ons nog Pokémon zoeken door de beestjes op de wereldkaart van Google Map te verstoppen, en dit jaar wordt een arcadeklassieker nieuw leven ingeblazen. Deze keer kun je jouw woonwijk (of iedere straat ter wereld) omtoveren tot een Pac-Man level, waarin je de pijltjestoetesen gebruikt om het gele happertje te besturen.

De wegen vormen het level
Op de wegen liggen de bekende gele bolletjes verspreid, en vier spookjes doen ondertussen hun best om jou te pakken te krijgen. Een stuk vermakelijker dan Pokémonplaatjes zoeken als je het mij vraagt.

Om de Pac-Man game te starten zul je wel even de Amerikaanse Google Maps moeten gebruiken. Gek genoeg doet de Nederlandse versie het nog niet. Wellicht omdat het hier nog geen 1 april is?

3 reacties

  1. Niet om het een of ander, maar op het (Noord-)Amerikaanse continent zal 1 april pas zes uur later als bij ons z’n intrede doen.

  2. lachen ging Pac Man in m’n eigen buurt spelen 😛

    Knap btw hoe ze dit toch elke keer fixen daar bij Google dit soort dingen.. Zullen flink wat goede scripters zitten denk ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *