Google volgt Apple: ook Chromebook Pixel krijgt usb-c

Chromebook Pixel krijgt een update
Liefhebbers van de Chromebook opgelet: de Pixel krijgt een flinke update. Kleine kanttekening: we weten niet of ‘ie naar Nederland komt.

Je hebt Chromebooks in alle soorten en maten, maar de Pixel kunnen we gerust omschrijven als het topmodel. Dat blijft zo, want Google heeft vandaag aangekondigd ‘m een opfrisbeurt te geven. Zo krijgt de Pixel twee usb-c-poorten, in navolging van de nieuwe Macbook, die overigens slechts één aansluiting heeft. De Pixel heeft er gelukkig meer, want je kunt ook nog twee usb-apparaten inpluggen.

Ook onder de motorkap is er het nodige veranderd, want de vernieuwde Pixel krijgt een snellere Core i5-processor en is daarnaast verkrijgbaar met een Core i7. Op visueel vlak vallen er weinig ontwikkelingen te bespeuren, terwijl het touchscreen nog altijd een resolutie van 2560 x 1700 pixels heeft.

We gaven het al aan, maar deze Chromebook is vooralsnog niet verkrijgbaar bij de Nederlandse verkooppunten. Het is nog onduidelijk of en wanneer daar verandering in gaat komen. Mocht je geen geduld hebben: in de Verenigde Staten tik je de Pixel voor 999 dollar op de kop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *