Google wil hackers 2,7 miljoen dollar geven

Google daagt hackers uit voor 2,7 miljoen dollar
Kun jij Google’s Chrome OS en de Chrome browser hacken? Dan wacht er voor jou een fikse beloning.

Jaarlijks houdt Google een competitie voor hackers die claimen het besturingssysteem en de browser van Google te kunnen hacken. Als je dit lukt krijg je 110.000 dollar. Breek je op een extra creatieve manier op het systeem in of met zeer beperkte middelen? Dan kunnen de beloningen oplopen tot 150.000 dollar.

Het hacken moet wel plaatsvinden in Vancouver tijdens de CanSecWest security conference in maart dit jaar. Hier houdt Google haar Pwnium-contest al jaren.

De totale prijzenpot van 2,7 miljoen dollar lijkt veel geld, maar Google doet dit niet alleen als PR-stunt. De succesvolle hacks leveren het bedrijf zeer kostbare informatie op en ach, wat is 2,7 miljoen dollarvoor deze mannen?

Nog geen reacties

  1. Slimme aanpak! Mocht ik hacker geweest zijn dan was het wel interessant geweest zijn. Maar ik houd het bij m’n ontwerp baantje. Al vraag ik me wel af hoe sommige mensen dat hacken nou echt leren? Hoe kom je erop zeg maar.. Zoveel mensen hacken, maar waar begint het?

  2. Slimme aanpak! Mocht ik hacker geweest zijn dan was het wel interessant geweest zijn. Maar ik houd het bij m’n ontwerp baantje. Al vraag ik me wel af hoe sommige mensen dat hacken nou echt leren? Hoe kom je erop zeg maar.. Zoveel mensen hacken, maar waar begint het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *