Bug in Chrome maakt het mogelijk om je af te luisteren

Chrome luistert
Spraakopdrachten geven aan je computer, telefoon of tablet wordt steeds normaler, maar er kleven ook potentiƫle gevaren aan. Zo blijkt nu dat er een fout in Chrome zit die het mogelijk maakt voor hackers om je microfoon af te luisteren zonder dat je het in de gaten hebt.

Een ontwikkelaar die zich bezig houdt met stemherkenning kwam hier in september achter en melde het direct bij Google’s Chrome team. Dat was op 13 september en op 24 september wist Google te melden dat er oplossing voor het probleem was gevonden. Het vreemde was echter dat deze oplossing nooit werd verwerkt in Chrome.

Na 1,5 maand besloot de ontdekker van deze bug nogmaals contact op te nemen met Google om te vragen hoe het er voor stond. Hij kreeg toen te horen dat er intern nog een discussie werd gevoerd over de manier waarop dit opgelost zou moeten worden. Inmiddels is de ontdekker het zat en heeft hij zelf de publiciteit maar gezocht.

Normaal gesproken laat Chrome duidelijk zien dat stemherkenning actief is en is er geen probleem, maar voor kwaadwillenden is er een manier om dit te omzeilen. Hoe dat precies werkt kan je in onderstaande video zien. (via: talater.com)

[gv data=”s5D578JmHdU”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *