Google wil Nexus-look beschikbaar maken voor iedereen

Google Experience launcher
Als mensen kritiek hebben op Android dan heeft dat vaak te maken met het feit dat elke fabrikant er zijn eigen ‘skin’ overheen gooit en het feit dat updates heel lang op zich kunnen laten wachten. Het lijkt erop dat Google met de lancering van Android 4.4 KitKat deze problemen te lijf wil gaan.

Als de aanwijzingen die Android Police gekregen heeft kloppen dan is Google van plan om met een nieuwe launcher te komen voor Android 4.4. Zo’n launcher bepaalt bijvoorbeeld hoe je app drawer en homescreen eruit zien. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Facebook Home, SPB Shell 3D of GO Launcher EX.

Het feit dat Android 4.4 een nieuwe launcher krijgt is op zich niet heel spannend, maar het feit dat Google deze launcher in de Play Store wil plaatsen zodat iedereen hem kan downloaden is wel groot nieuws.

Iedereen, ook mensen met oudere versies van Android, kunnen straks de Google Experience launcher downloaden en daarmee hun telefoon de look & feel geven van een Nexus/stock Android apparaat. Het is wellicht geen definitieve oplossing voor het fragmentatieprobleem, maar wel een begin.

Naast het lanceren van deze launcher zou Google ook meer zogenaamde systeem apps in de Play Store zetten. De afgelopen tijd werd dit al gedaan met het standaard Android toetsenbord en de agenda. Naar verwachting komen apps als de camera en gallery daar ook bij.

Een duidelijke hint op deze nieuwe launcher is te zien in de teaser die Google vrijgaf voor Android 4.4: make an amazing Android experience available for everybody. De lancering van KitKat zou in de planning staan voor 15 of 30 oktober aanstaande.

Android 4.4 KitKat for everybody

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *