Google wilde meer voor WhatsApp betalen dan Facebook

Google & WhatsApp
Google had willen voorkomen dat WhatsApp in handen van Facebook kwam en was bereid om het bod van Facebook (19 miljard) te overtreffen.

Althans dat schrijft website The Information op basis van drie anonieme bronnen die betrokken waren bij de overname. Google had aanvankelijk een bod van 10 miljard op WhatsApp gedaan. Echter vorige week zou Google CEO Larry Page nog met Whatsapp CEO Jan Koum om tafel hebben gezeten en het bod van Facebook willen overtreffen. Dit zou door Koum zijn afgeslagen.

Google zelf had niet heel nadrukkelijk interesse in WhatsApp, maar wilde vooral voorkomen dat Facebook met de populaire berichtendienst aan de haal ging. Page heeft Koum op het hart gedrukt onafhankelijk te blijven. Hij waarschuwde dat onder de vleugels van Facebook de zaken weleens heel anders zouden kunnen lopen dan Koum zou willen. De woorden van Page waren aan dovemansoren gericht, want zoals we weten is WhatsApp nu in handen van Facebook. Jan Koum is daarbij toegetreden tot Facebooks raad van bestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *