Google’s nieuwe dubbelganger app is razend populair

Google artistieke dubbelganger app razend populair
Vind jouw artistieke dubbelganger terug met Google’s nieuwe feature.

We kennen allemaal wel bekende acteurs of kennissen die verdacht veel weghebben van van een kunstenaar of iemand die geportretteerd staat op een bekend werkje. Ben jij jezelf nog niet tegengekomen op een schilderij of heb jij je twijfels op wie je het meeste lijkt, dan helpt de Google Arts & Culture app je uit de brand.

Het vinden van je dubbelganger gaat enorm makkelijk: je neemt een selfie in de applicatie, waarna Google voor jou aan het werk gaat. Dankzij de beeldherkenning die aanwezig is, toont de app niet alleen de meest ideale match, maar ook nog eens hoeveel procent de match vergelijkbaar is.

Hoewel Google Arts & Culture al een tijdje bestaat, is de app dankzij deze nieuwe selfie-feature voor het eerst de meest populaire app in de Verenigde Staten, zo schrijft Recode. De applicatie is eigenlijk bedoeld als kunst-encyclopedie waar verschillende schilderwerken en beelden te zien zijn, er online rondleidingen gegeven worden in musea en achtergrondverhalen te vinden zijn over bijzondere kunst.

Gek genoeg is de selfie-functie van de applicatie slechts in enkele regio’s beschikbaar. Kortom, je raadt het al: in Nederland kunnen we er nog geen gebruik van maken. Het is de verwachting dat de functie binnenkort alsnog beschikbaar komt op iOS en Android in meerdere landen.

Eén reactie

  1. Nou ik heb de app even gedownload uit nieuwschierigheid maar ik krijg het niet voor elkaar.
    In de reacties in de playstore zie ik verschillende mensen aangeven dat deze functie niet buiten de VS beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *