Google’s rijke vriendjes gaan Glass app-makers belonen

Google's rijke vriendjes gaan Glass app-makers belonen
Met de komst van Google Glass in 2014 ontstaat er een geheel nieuw platform die toegang biedt tot het internet, en daar zijn apps voor nodig. Apps die derden moeten gaan maken. Hiervoor wordt nu de knip getrokken.

Google Ventures, het investeringsbedrijf van de zoekmachineboer, gaat samen met een aantal vermogende partijen app-ontwikkelaars op weg helpen. Samen met namen als Andreessen Horowitz en Kleiner Perkins Caufield & Byers is het Glass Collective opgericht. Van hieruit zullen veelbelovende startups een financieel handje worden geholpen.

In de investeringswereld is het niet gebruikelijk dat fondsen, doorgaans grote concurrenten die mogelijke investeringen goed voor elkaar geheimhouden, zo nauwlettend gaan samenwerken. En hoewel ze onder één naam potentiële applicaties voor Google Glass gaan steunen, kunnen ze ook afzonderlijk geld in een project steken.

Google zegt:

We’re excited by the promise of the Glass platform. Developers are already dreaming up new experiences for Glass, and we want to help bring those ideas to life. The Glass Collective investment syndicate will provide financing and support to entrepreneurs shaping the future through Glass.

Ontwikkelaars als Path en Twitter schijnen al bezig te zijn met applicaties voor Google Glass. Met dit project hopen ze ook de interesse van andere ontwikkelaars verder aan te wakkeren. Zodat we straks allemaal met een augmented reality-bril vol handige apps kunnen rondlopen, Angry Birds bedienen met onze oogleden en foto-apps die automatisch een virtueel snor onder iemands neus plakken. Nee, voor goede ideeën hoeven ze ons niet te bellen. Wie dat wel heeft: hier meer info.

[lg_folder folder=”Google/Glass/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *