GoPro Hero8 en Hero Max (360-graden) zijn verrassend goedkoop

GoPro is back in town
GoPro komt met verrassend goed geprijsde actiecamera’s.

GoPro lanceert gisteren officieel hun nieuwste lijn minuscule actiecamera’s in de vorm van de Hero 8 Black en Hero Max. Hoewel we in aanloop naar de lancering van een flinke prijs uitgingen, blijkt dat daarentegen best wel mee te vallen. Voor GoPro welteverstaan.

De Hero 8 Black is niet super vernieuwend in vergelijking met zijn voorganger, maar bouwt vooral voort op wat GoPro de laatste jaren aan het doen is. De camera kan bijvoorbeeld makkelijker bevestigd worden op een mount en er is veel aandacht besteed aan beeldstabilisatie; iets wat essentieel is in de ruige omgevingen waar GoPro’s voornamelijk worden gebruikt. De kern van het toestel is natuurlijk de lens, een 12-megapixelsensor die 4k filmt op 60fps en 1080p-opnames maakt op 240fps.

[gv data=”Mh-x8kbJT5k”][/gv]

Dat alles kost met €429,99 net zoveel als zijn voorganger, exclusief verzendkosten en eventuele extra’s. Zo kun je met de DisplayMod van €79,99 nog een extra scherm op je GoPro mounten (zodat men zichzelf in ‘selfie-modus’ kan zien) en de gelijk geprijsde MediaMod kan geïnstalleerd worden voor een betere microfoon en een aantal aansluitingen voor extra microfoons en een HDMI-uitgang.

De Hero Max is in vele opzichten de grote broer van de Hero 8; met een tweetal lenzen kan deze actiecamera de wereld in 360-graden vastleggen. De gadget is uitgerust met een zestal microfoons die zo ook het geluid in ‘3D’ opvangen.

Wel ligt de resolutie van de Hero Max onder de 16.6 megapixelsensoren iets lager dan die van de Hero 8 met 1440p60 en 1080p60. Ook de Max heeft de vernieuwde beeldstabilisatie en mounting systeem.

[gv data=”jMUEWM45i-0″][/gv]

Onze eerste verwachtingen waren dat de Max nog veel duurder zou zijn dan de Hero8, die geschat werd op €500. In dat opzicht valt het wel mee; de 360-gradencamera van GoPro gaat voor €529,99 over de toonbank.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *