GoPro onthult waslijst brute nieuwe producten/features

Nee, dit is geen photoshop maar een bijzondere camerafunctie
En uiteraard zit daar de nieuwe Hero 6 bij.

Tijdens een livestream onthult bijzondere camera-gigant GoPro een groot aantal nieuwe producten en features, waaronder uiteraard de langverwachte Hero 6.

Fusion
De 360° videocamera genaamd Fusion zal een revolutionaire VR-ervaring leveren, zo blijkt al uit de onderstaande beelden. De camera’s van GoPro staan er om bekend dat ze waterdicht zijn, ontzettend scherp filmen/fotograferen en tegen een stevig stootje kunnen. De Fusion is geen uitzondering en dat met een gigantisch bereik en wat hele toffe snufjes.

Zo is er stabilisatie in de camera zelf gebouwd, zodat heftige extreme-sport-capriolen de beeldkwaliteit niet beïnvloeden. Ook is de software opgeschoefd zodat de ‘dode hoeken’ van een dergelijke 360° camera niet meer zichtbaar zijn. Tot slot werkt de technologie dusdanig slim, dat het bijvoorbeeld een statief of de bijbehorende Gopro-houder (niet te verwarren met de selfie-stick) niet zichtbaar is op beeld.

De GoPro Fusion is nu te pre-orderen en komt in november(uiterlijk 30 november op de post) uit voor €749,99.

[gv data=”9G-5KtDmiEM”][/gv]

Hero 6
We schreven al eerder over een mogelijke lek van het kopstuk van de show, en vandaag was het tijd voor de officiële aankondiging en gelijktijdige release van de Hero 6; De nieuwste camera van GoPro. Met onder andere de nieuwe GP1-chip belooft dit de tofste GoPro tot nu toe te worden. Door deze chip zou het nieuwste toestel namelijk twee keer zo veel rekenkracht hebben als zijn voorganger, de Hero 5.

Naast de chip verschilt de Hero 6 daarentegen niet veel van zijn voorganger. De gadget bevat een 12 MP camera, touchscreen scherm, hij is waterdicht tot 10 meter diep (zonder case), ondersteunt voice control en filmt allerbelangrijkst in 4k met 60fps en in 1080p met 240fps voor de ultieme slow-mo-actie. Maar goed, als dat allemaal tot 2 keer zo snel en soepel verloopt, dan is hij het nieuwe nummer wel waard.

De GoPro Hero 6 is nu verkrijgbaar voor €569.99.

[gv data=”vr0qNXmkUJ8″][/gv]

Features
Ook brengt het Amerikaanse bedrijf een aantal nieuwe features uit in combinatie met hun nieuwe producten. Zo kan de voorheen volledig geflopte Karma drone door middel van Follow Me je – tja, de naam zegt het al – altijd volgen. De nieuwste Hero 6 is overigens compatibel met de drone en is in een bundel met de drone verkrijgbaar.

Daarnaast introduceert GoPro voor de Hero 6 de welbekende Quik Stories-functie waarmee je met een druk op de knop al je beeldmateriaal monteert. Althans, de software monteert een filmpje voor je, eventueel op de maat van de muziek als je dat wilt.

Tot slot is er nog een hele toffe aankondiging gedaan. Overcapure is namelijk ook beschikbaar voor de GoPro Fusion. Dat wil zeggen dat je de VR-beelden opgenomen door de Fusion kunt omzetten in een gewone film. Door middel van de GoPro-app speel je de 360°-video af op je smartphone en film je als het waren de beelden die jij wilt exporteren als ‘2D’ film.

[gv data=”GM_eDSIT71E”][/gv]

Meer lezen over GoPro en de toffe mogelijkheden van de bijzondere camera’s? Check hier dan welk gigantisch zoogdier deze duiker van dichtbij filmt of zie hier hoe het voelt om (door middel van een GoPro) een jachtluipaard te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *