Gouden HTC One gaat weg voor €3.260

Gouden HTC One
De goudkoorts die zowel Apple als Samsung heeft besmet is nu ook over gewaaid naar de Taiwanezen van HTC. Klein verschilletje; deze HTC One is gemaakt van écht goud.

Apple gebruikt voor de iPhone 5s een soort champagnetint om een goudlook te creëren, en voor de Galaxy S4 Gold Edition die Samsung in de Verenigde Arabische Emiraten uitbrengt wordt al een iets glanzender goudkleurtje gebruikt. Maar van echt edelmetaal is uiteraard geen sprake, want duur.

HTC gaat echter wel voor echt goud. Ter ere van de 18e verjaardag van de Engelse MOBO muziekawards komen ze met vijf HTC One’s die bedekt zijn in een laag 18 Karaats goud. Het edelmetaal kreeg ook een polijstbehandeling, en het MOBO-logo werd er met lasers ingegraveerd. Kosten: een slordige £2.750, ofwel €3.260.

De gouden HTC’s worden aan de winnende artiesten uitgedeeld, volgens HTC-topman Phil Blair omdat muzikanten vroeger gouden platen kregen, maar men tegenwoordig massaal muziek op telefoons luistert. Ziet u het bruggetje? Een gouden HTC vonden ze daarom wel toepasselijk. Geïnteresseerde consumenten die hem ook graag willen hebben (nee, doe het niet!) krijgen van HTC de kans om er ook een te kopen.

Het goudwerk wordt overigens verzorgd door Goldgenie, die eerder al voor Denzel Washington, Will Smith en Kate Moss gouden telefoontjes creerden. Weet u meteen in welk gezelschap u verkeert met zo’n toestel. Overigens kan er al langer direct via Goldgenie een gouden HTC One worden aangeschaft: kost iets meer dan 2.200 euro.

[lg_folder folder=”HTC/One_Gold/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *