Grand Theft Auto: Chinatown Wars nu ook op Android

GTA-Chinatown-Wars-Android
De kans is groot dat trouwe GTA-fans Chinatown Wars nooit gespeeld hebben omdat het exclusief op de DS van Nintendo verscheen. Deze opgepoetste versie van de game op Android (en iOS) toestellen is dan ook meer dan welkom.

Chinatown Wars verscheen in 2010 al op iOS, maar een Androidvariant liet jaren op zich wachten. Onlangs vond Rockstar toch de tijd om de game uit te brengen op het besturingssysteem van Google. Voor een tijdelijke prijs van 2,69 (normaal 4,49) kun je een nieuwe versie van de game downloaden, die er op alle vlakken mooier uitziet dan het origineel. De game is volledig te spelen via het touchscreen van je smartphone, al kun je ook een Bluetooth controller gebruiken voor wat extra precisie.

Update voor iOS
Ook de iOS-versie van Chinatown Wars kreeg een update, wat er onder andere voor zorgt dat er ondersteuning is voor gamecontrollers en dat je automatisch de iPad-versie hebt als je de iPhone-editie gekocht hebt, en andersom. Opvallend genoeg zal Rockstar binnenkort de iPad-port verwijderen uit de App Store, dus als je hem nog wilt downloaden op je Apple tablet, dan zul je er snel moeten zijn.

Chinatown-Wars-Android

Chinatown Wars werd destijds geprezen omdat het terugkeert naar de klassieke GTA-games die je van bovenaf bekijkt. Een beetje nostalgie dus voor veteranen van de serie, terwijl er genoeg zaken toegevoegd zijn (waaronder fijnere controle in auto’s) om de game fris te houden. Ook zitten er een hoop speciale touchscreen-minigames in, waarbij je bijvoorbeeld draadjes met elkaar moet verbinden als je een auto jat.

Downloaden
Dit was in het origineel ook al aanwezig, waarbij het touchscreen op de DS-handheld van Nintendo dienst deed om deze minigames te spelen. Bekijk hieronder een trailer van de game. De Android-versie is hier te downloaden en de iOS-versie kun je hier oppikken.

[gv data=”jC0HbaLblcs”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *