Grand Theft Auto: San Andreas komt naar je telefoon

Grand Theft Auto: San Andreas komt naar je telefoon
Vanaf volgende maand komen de illustere CJ en zijn Grove Street-families naar Android, Windows Phone en iOS.

Na GTA 3 en GTA: Vice City is het nu de beurt aan het negen jaar oude spel San Andreas om zijn weg te vinden naar mobiele platformen. Uitgever Rockstar zegt dat de graphics zijn verbeterd. Onder meer de schaduwen zijn dynamischer en realistischer, de karakters zijn duidelijker en de auto’s vertonen meer details. Het kleurenpalet is daarnaast opgepoetst door de GTA-ontwikkelaar.

GTA: San Andreas zal zowel touchbesturing in een contextuele setting kennen (knoppen verschijnen alleen als je ze nodig hebt) als ondersteuning voor fysieke controllers, zoals de MOGA Ace Power en Logitech G Powershell.

Een prijs voor het spel is nog niet bekend. Verwacht geen game van onder de euro, Grand Theft Auto III voor iOS kost immers al €4,49. Daarnaast zijn we benieuwd of de touchbesturing recht doet aan San Andreas, op eerdere mobiele versies van GTA werden daar soms behoorlijke concessies op gedaan. Aan de andere kant: Grand Theft Auto: San Andreas in je broekzak hebben is wel érg gaaf natuurlijk.

Welke apparaten ondersteund worden is nog niet bekend, wel zegt Rockstar dat het om “een select aantal” gaat. Zodra we meer weten over een releasedatum lees je het hier.

6 reacties

  1. Hallo, nut van een iPad.

    Ik heb Vice City in de vakantie een tijdje gespeeld, erg nostalgisch, maar mij ergonomisch iets te belabberd om ermee door te gaan; de lol was er al snel vanaf.

  2. Op een tablet is het idd bagger (Nexus 7 hier), op mijn smartphone (One X) heb ik de voorgaande twee al uitgespeeld (alleen story mode overigens). San Andreas zal ook wel draaien op de apparaten die de voorgaande delen aankunnen, kon de inmiddels antieke ps2 immers ook.

  3. heb op men Note II ook de beide GTA’s gespeeld en dan via bluetooth men Dualshock verbonden, is wel leuk om spelen!

    Maar ik herinner me niet dat ik zoveel als 4,50 euro heb betaald hoor. (is het misschien duurder op ios omdat een iphone al duurder is in aankoop?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *