Greenstone: een geheime chatroom voor in je broekzak

Greenstone-Hub
Dit groene steentje communiceert alleen met mensen die ook een Greenstone hebben, zodat er een chatroom ontstaat van mensen die bij elkaar in de buurt zijn en deze gadget met zich meedragen.

Firechat heeft een nieuwe gadget ontwikkeld die volledig gebaseerd is op Bluetooth. Door het groene steentje te schudden activeer je hem, en gaan er een paar LED-lampjes branden om te laten zien dat hij op zoek gaat naar andere Greenstones.

Off the grid
Op die manier ontstaat er een netwerk van Greenstones, waarop de eigenaren berichten naar elkaar kunnen sturen. Het gaat hier nog steeds om een prototype, maar dit soort spontane ‘off the grid’ netwerken kunnen interessant zijn voor festivals of andere evenementen.

In landen waarbij het internet en communicatie strengt gemonitord wordt kan het zelfs een veilige en geheime manier zijn om met mensen te praten, bijvoorbeeld tijdens een protest, zo schrijft The Verge.

Eén reactie

  1. En hoe communiceer je er dan met je steen? Bij een protest is dan nog helder, want dan gooi je ze naar de ME. Moet je een hele zak van die stenen meenemen? Vragen vragen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *