Grieken kunnen niet meer betalen in App Store en iTunes

Griekenland
De gevolgen van de enorme crisis waar Griekenland nu in verkeert wordt stukje bij beetje erger.

Het is niet meer mogelijk voor de Griekse bevolking om met een Griekse creditcard betalingen te doen via Paypal. Waar Apple eerder al de Grieken van iCloud schopte is het kopen van muziek via iTunes of apps in de App Store nu ook buitengesloten. Apple en Paypal nemen deze maatregelen om te voorkomen dat de Griekse bevolking aankopen gaan doen die ze later niet kunnen afbetalen. Paypal reageert met de volgende reactie:

We are carefully monitoring the situation in Greece and progress of negotiations between the Greek government and its lenders.

Due to the recent decisions of the Greek authorities on capital controls, funding of PayPal wallet from Greek bank accounts, as well as cross-border transactions funded by any cards or bank accounts are currently not available.

Ondertussen stellen de Grieken aan Apple de vraag op Twitter of het Amerikaanse bedrijf coulance wilt tonen. Zo is het niet mogelijk voor de bevolking om betaalde apps te downloaden of aankopen te doen binnen een app. Apple wilt niet reageren op de situatie.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *