Grootste LEGO-creatie ooit is een levensgroot ruimteschip

Grootste LEGO-creatie ooit is een levensgroot ruimteschip
De makers van het coolste speelgoed in de geschiedenis van speelgoed hebben het voor elkaar gekregen om een X-Wing Starfighter op ware grote na te bouwen. Iemand die durft te gokken hoeveel stenen er voor nodig waren?

Oké, je zat er dicht bij, maar het waren er 5.335.200. Een internationaal team van ingenieurs heeft meer dan een jaar gewerkt aan de planning en het ontwerpen van het levensgrote Star Wars-vliegtuig. De daadwerkelijk bouw nam vier maanden in beslag en werd uitgevoerd door een groep van 32 man in Tsjechië. Om de boel bij elkaar te houden is er wel een stalen frame toegepast in de constructie.

Hé, kwam er toevallig niet een Cartoon Network-serie van The Yoda Chronicles? Inderdaad, en geen betere manier om dit te promoten dan met en X-Wing Starfighter die je zelf kunt bouwen. Toegegeven, als ze hem echt hadden kunnen laten vliegen was dat misschien nog toffer geweest, maar dit is al heel wat.

De LEGO X-Wing Starfighter in afmetingen:

  • Lengte: 13,1
  • Breedte (spanwijdte): 13,4 meter
  • Hoogte: 3,35 meter

De X-Wing Starfighter wordt de komende drie dagen in New York tentoongesteld. Daarna gaat hij in delen naar LEGOland in Californië.
[gv data=”ijual4wjhzU”][/gv]
[lg_folder folder=”LEGO/X-Wing_Starfighter/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *