Groove: verbeter de geluidskwaliteit van je computer

Apogee-Groove
De Groove is een klein hulpstuk dat de kwaliteit van het geluid dat uit je PC of laptop komt sterk verbetert.

Soms kan je laptop of PC nog zo duur zijn, de geluidskwaliteit evenaart in de meeste gevallen alsnog dat van een koekblik. Gelukkig heeft Apogee een oplossing bedacht, in de vorm van dit kleine tussenstukje dat je via een USB-poort met je PC of laptop verbindt. Aan de andere kant stop je er je oortelefoontjes of speakers in, en vervolgens hoor je volgens Apogee een wereld van verschil. De Groove werkt zowel op PC’s als Macs.

Constant Current Drive
In de Groove zitten vier verschillende converters, die digitaal geluid analoog maken. Tijdens dit proces is het de bedoeling dat er zo min mogelijk ruis ontstaat. Om het gigantische aanbod aan verschillende oortelefoontjes te ondersteunen, is de zogenaamde Constant Current Drive ontwikkeld.

Hiermee kan het geluid dat uit de Groove komt aangepast worden op het soort oortjes dat er in zit. Door bijvoorbeeld de frequentie-oneffenheden af te zwakken, moet er een helder en beter geluid ontstaan.

Ook handig: op de handzame gadget zit een volumeknop, zodat je gemakkelijk je muziek harder of zachter kunt zetten. Omdat de Groove via een USB-kabel werkt, heeft hij geen batterijen nodig. Een prijs voor de gadget is nog niet bekend, op de website van Apogee kun je je inschrijven om meer informatie te ontvangen, in de lente van dit jaar moet hij in de winkels liggen.

Nog geen reacties

  1. Dit is dus ‘gewoon’ een externe geluidskaart. Op zich een mooi dingetje en het zal ongetwijfeld een flinke stap in geluidskwaliteit geven, maar in feite niet erg revolutionair.

  2. Serieus? Dit is gewoon een usb geluidskaart. Bijna iedere usb geluidskaart klinkt beter dan wat er standaard in een laptop zit. De prijzen lopen uit een van 20 euro tot meerdere duizenden euros voor high end d/a converters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *