Haalt de nieuwe Macbook 19 uur (!) op één acculading?

Auteur: , 13 Reacties
Intel-power voor de nieuwe Macbooks?

Intel is lekker bezig en komt weer met nieuwe varianten van de achtste generatie Coffee Lake-processors voor ultradunne laptops.

Het gaat om de U-serie en de Y-serie van de Intel Coffee Lake-chips, die we best eens terug zouden kunnen gaan zien in de nieuwe Macbooks. Apple staat erom bekend dat het alsmaar dunner en lichter moet en dat kan dus dankzij Intel. De nieuwe chips zijn efficiënter, krachtiger en werken naast Wi-Fi ook via LTE.

De U-serie is überzuinig en zou ervoor moeten zorgen dat je laptop het 16 tot 19 uur uithoudt op één acculading. Diezelfde chips ondersteunt ook Dolby Vision HDR en Dolby Atmos audio, dus ook qua geluid moet het wel goed zitten. Verder claimt Intel dat je er games als World of Warcraft: Battle of Azeroth mee kunt spelen en ook dat klinkt niet verkeerd.

Zowel de U-serie als de Y-Serie komt beschikbaar als i3, i5 en i7. Ze zijn per direct beschikbaar, dus als Apple slim is stoppen ze de chips meteen in hun nieuwe Macbook en Macbook Air, zodat die er weer even tegenaan kunnen.13 reacties

Een beetje clickbait artikel en dat is toch wel jammer. Want nee dat haalt ie niet want die bestaat namelijk niet. Apple heeft nooit U of Y series processoren gebruikt in de mac books.
” Verder claimt Intel dat je er games als World of Warcraft: Battle of Azeroth mee kunt spelen en ook dat klinkt niet verkeerd.”

Heb je dat spelletje wel eens op de laagste instellingen gezien, je telefoonspelletjes zien er nog mooier uit. Nogal nietszeggend dus. Daarnaast is het wel een goede ontwikkeling als je 19uur op je laptop kan werken, dat moedigt iedereen alleen maar aan. Ben benieuwd, maar zoals mijn naam al beweerd, hou ik het bij een Dell :)
Ja 19 uur standby idlen …
Er bestaat geen moderne compacte sleekdesign laptop, tablet of zelfs smartphone die je 19 uur daadwerkelijk kan gebruiken en dus echt productief op zijn.
Geen enkel merk kan een dergelijke device leveren.
@turbobrick: Google jij eerst nog even wat idlen betekend?
@donstil: zou niet weten waarom ik moet googlen .. weet prima wat het betekent.
Ipv bijdehand doen kan je wellicht ook gewoon je punt maken.
@turbobrick: Niu omdat je het hebt over “daadwerkelijk gebruiken”. Dat is dus niet idlen.
@donstil: Precies, en dat staat er ook …
Men heeft het over 19 uur en mijn antwoord is “Ja 19 uur standby idlen” Oftewel tenzij je er dus geen ruk mee doet ga je het niet redden.
Denk dat het vrij duidelijk is.
“Halen nieuwe laptops 19 uur (!) op één acculading?”
@ffw88: Neen, en tablets en smartphones ook niet als je ze daadwerkelijk serieus gebruikt ….
MacBook met die stickers? No way! Dat is Windows troep.
@donstil: Ja brrr, moet er niet aan denken. Google, Windows, Android, Samsung…. eigenlijk alles waar geen Apple op staat moet je niet aanraken, echt niet!
De MacBook Air is redelijk uitgefaseerd, ik denk niet dat ‘ie nieuwe processors krijgt. Volgens mij draaien die nog op Broadwell chips, (vijfde generatie), Skylake, Caby Lake en nu Coffe Lake zijn overgeslagen en alleen gebruikt voor de MacBook Pro’s.

Uiteraard is dat 19 uur niet helemaal serieus te nemen, maar dat is de 10 uur van de huidige MacBooks ook niet haalbaar. De MacBook Pro 15″ is met normaal gebruik tussen 6-8 uur leeg, afhankelijk hoe zwaar de programma’s zijn die je draait en hoe fel het scherm staat.
Ik heb ook mijn bedengen over die accuduur, 19 uur 8nderdaad, donker afgesteld en alles doen, maar geen realworld testen denk 8k

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).