Hacken met USB-sticks: laat je Macbook nooit meer alleen

Macbooks zijn eenvoudig te hacken via USB
We doen een kleine voorspelling: na het lezen van dit artikel laat jij je laptop nóóit meer onbeheerd achter.

Je hebt er afgelopen week vast wel weer wat over meegekregen: hackers sturen USB-sticks op of laten ze achter, in de hoop dat iemand ze in een laptop of computer plugt. Dan begint de pret namelijk en kan hun zorgvuldig geprogrammeerde programmaatje aan het werk. Voor je het weet is je computer onbruikbaar en kun je er zeker van zijn dat je privégegevens doorgesluisd worden naar een of andere criminele bende.

In bovenstaande situatie ben je er echter zelf bij en is het dus (hoe hard het ook klinkt) je eigen schuld als je een vervuild USB-apparaat gebruikt. Heb je een Mac, dan loop je een veel groter gevaar. Laat je jouw Macbook namelijk onbeheerd achter, dan is het een koud kunstje om met netwerkinstellingen te rommelen, backdoors te installeren en uiteindelijk je gegevens te stelen.

Het werkt als volgt: kwaadwillenden signaleren dat jij even het toilet van de Starbucks gaat gebruiken, terwijl je je Macbook gewoon aan laat staan. Vervolgens pluggen zij in no-time een USB-device in, dat zich voordoet als muis en toetsenbord. Surf jij na je toiletbezoek naar Facebook of Gmail, dan kom je terecht op een fake website, zonder dat je het in de gaten hebt.

We hoeven je waarschijnlijk al niet meer te vertellen wat de gevolgen hiervan kunnen zijn, maar laten je het toch graag nog even zien. In onderstaande video wordt namelijk haarfijn uitgelegd hoe de USB-hack werkt.

[gv data=”aSLEq7-hlmo”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *