Hacker laat Windows 95 draaien op Nintendo 3DS

Hacker zet Windows 95 op Nintendo DSWe hebben het wel eens vaker gezien: nieuwe apparaten die gehackt worden zodat er vervolgens een verouderd besturingsysteem op kan draaien. Ook dit keer is het een hacker gelukt.

Hij heeft namelijk Windows 95 werkend gekregen op een Nintendo 3DS. Op een forum genaamd ‘Neogaf’ laat een gebruiker aan de hand van een aantal foto’s en video’s zien dat hij het oude besturingssysteem op een Nintendo 3DS XL heeft gezet. Niet alle functies werken nog, maar dat is uiteindelijk wel de de bedoeling.

In de video’s is te zien dat de gebruiker het systeem kan opstarten, maar wegens gebrek aan muis en toetsenbord kan er verder weinig mee gedaan worden. Toch hebben veel gebruikers op het forum er vertrouwen in dat het systeem in de toekomst uit te breiden is, zodat de Nintendo op den duur als een minicomputer kan worden gebruikt. Op het Neogaf-forum zijn inmiddels instructies verschenen zodat andere gebruikers het zelf ook kunnen proberen.

Naast Windows zijn er ook gebruikers die proberen om Android werkend te krijgen op een Nintendo DS, zodat er andere spellen op het apparaat gespeeld kunnen worden.

[gv data=”nu3_X6HcVrI”][/gv]

Eén reactie

  1. “Toch hebben veel gebruikers op het forum er vertrouwen in dat het systeem in de toekomst uit te breiden is, zodat de Nintendo op den duur als een minicomputer kan worden gebruikt.”

    Hier snap ik niks van. Wat heb je daar nou aan? Die zit toch al in je broekzak.. je iPhone of net wat. Die kan alles.. internet, mail, office apps, games, etc.. moet je dan met een gehackte Nintendo gaan lopen op een bejaard OS?

    Raaaaaarrrr….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *