Hackers kapen accounts Google CEO met een reden

Google CEO
Na Mark Zuckerberg is nu ook Google CEO Sundar Pichai aan de beurt.

Begin deze maand werd bekend dat de Instagram, Twitter, Pinterest en Linkedin accounts van Facebook CEO Mark Zuckerberg waren gehackt. De groep hackers, actief onder de naam OurMine, hebben nu ook toegeslagen bij Google baas Sundar Pichai. Echter zitten hier geen kwaadaardige bedoelingen achter.

De hackers wisten het Quora account van de CEO te kapen. Het Quora account van Pichai was gekoppeld aan zijn Twitter waardoor de hackers indirect tweets konden verzenden vanaf het account van de Google baas. De hackers gaven een soortgelijke verklaring af voor de hack zoals bij Zuckerberg. Via een tweet maakt OurMine duidelijk dat ze de veiligheid willen testen van de accounts. Een zaak dat niet in orde en dus kwetsbaar blijkt te zijn. De tweets zijn inmiddels verwijderd.

Tegenover The Next Web zegt OurMine enkel de kwetsbaarheid van deze accounts te willen blootstellen. Er worden geen slecht bedoelde tweets de wereld ingestuurd. OurMine zegt dat kwaadaardige hackers hetzelfde konden doen met vervelendere gevolgen. We vermoeden dat Pichai inmiddels zijn wachtwoorden heeft gewijzigd.

Our Mine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *