Hackers stelen je WiFi-wachtwoord via je lamp

Auteur: , Geen reacties
smartlamp

Smart LED lampjes blijken erg gemakkelijk gehackt te kunnen worden, zodat je WiFi wachtwoord op straat komt te liggen. Zelfs je bureaulamp is tegenwoordig niet meer veilig.

Deze speciale lampen kun je met een iOS– en Androidapplicatie op afstand bedienen. Dit soort slimme LED-verlichting komt steeds vaker voor, maar is naast een handig stukje techniek dus ook een prima ingang voor sluwe hackers, zo toont Context Security aan. Zij wisten in een straal van dertig meter WiFi-wachtwoorden te achterhalen, door zich voor te doen als een nieuw LED lampje dat zich aansloot bij het netwerk.

Dit betekende niet alleen dat wachtwoorden voor het grijpen lagen, maar dat men ook de lichten in het huis kon bedienen. Hoewel hier vast wat leuke grappen mee uitgehaald hadden kunnen worden, is het wijs om je firmware van je smart lampen dus goed bij te houden. De test werd uitgevoerd op lampen van het merk LIFX, die deze fouten in de beveiliging inmiddels opgelost hebben. Twee man van Context werkten twee weken lang om de wachtwoorden te achterhalen, maar dit deden ze wel met spullen die gemakkelijk te verkrijgen zijn voor de hobbyhacker.

Waarschuwing
Context Security hoopt dat deze waarschuwing effect heeft, want veel van deze smart-technologie blijkt geen goede internetbeveiliging te hebben. Denk dus maar twee keer na voordat je heel het huis met een druk op de knop kunt bedienen. Voor je het weet lig je met open deuren in een verlicht huis waar het drie graden vriest.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).