Halo Online onthuld: free-to-play Halo-game voor de PC

Halo-Online
Halo 5 is niet de enige Halo-game waar ontwikkelaar 343 Industries aan werkt.

In een onverwachte move kondigde de Halo-studio Halo Online aan, een nieuwe Halo-titel die je gratis kunt spelen. Het enige probleem: voorlopig zal de game alleen in Rusland verschijnen. Volgens 343 Industries, die de handen ineen slaat met Saber Interactive en Innova Systems, moet deze lente nog een bèta voor de game verschijnen.

Multiplayer only
Halo Online focust zich alleen op de multiplayer, en is gebouwd op een ‘hevig gemodificeerde’ versie van de Halo 3 engine. Halo 3 is inmiddels al weer heel wat jaartjes oud, het is dan ook de bedoeling dat Halo Online ook op oude en low-end PC’s kan draaien. Het doel van deze free-to-play Halo is volgens 343 om een nieuw publiek te introduceren met de Halo-franchise.

Hoewel de game dus gratis te downloaden is, zal er wel een ‘ingame economie’ aanwezig zijn, wat meestal duid op een winkel waarin je echt geld uit kunt geven om virtuele spullen aan te schaffen. Halo 3 introduceerde destijds nieuwe pantsers om je Spartan soldaat mee uit te rusten, dus wie weet kun je jouw virtuele alter ego voor een paar knaken wel in een nieuw pakje steken.

Voorlopig gefocust op Rusland
Er zijn geen plannen om Halo Online naar de Xbox 360 en Xbox One te brengen, en 343 Industries zegt niets over een mogelijke release in andere landen dan Rusland. “Voorlopig is ons doel om zo veel mogelijk te leren tijdens de gesloten bèta in Rusland”, aldus de ontwikkelaar.

4 reacties

  • @azenomei: Vroeger wel, maar ik heb het idee dat steeds meer grote ontwikkelaars zich hieraan wagen, en het niet altijd pay-to-win hoeft te zijn. Kijk maar naar spellen als Hearthstone, Dota, League of Legends en Team Fortress 2.

   • @Lars: 2 ervan zijn van valve <3

    League Of Legends heeft alsnog een vervelend systeem, herkenbaar voor F2P games: honderden matches grinden voor je genoeg punten hebt om een nieuw poppetje te kunnen kopen, de verschillende poppetjes zijn juist hetgeen de lol er voor langere tijd weet te houden, maar daarvoor moet je dus eerst tientalle matches met mindere chars spelen om al het gewonnen geld te vergokken op een hopelijk leukere char.

    heartstone is ommedebij hetzelfde, maar dan met kaarten, tuurlijk kun je als newby winnen met goeie keuzes maken. maar betalende / langer spelende players winnen vrij makkelijk in je eerste tientallen matches.

    het grootste probleem van F2P is niet Pay to Win, maar elke andere adder die het minder draagzaam maakt voor gratis spelers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *