Handig tijdens tentamen: app lost wiskundige vergelijking op

Mathpix
Een nieuwe app stelt je in staat direct het antwoord op iedere wiskundige vergelijking te krijgen. Alles dat je hoeft te doen? Je telefoon op het papier richten.

Met Mathpix voor iOS richt je je toestel gewoon op een neergekrabbelde formule (doktershandschrift geen probleem) en het is een kwestie van seconden voor je de oplossing krijgt aangereikt. Voor zover bekend is het daarmee de eerste app die handgeschreven wiskundige problemen oplost.

Alsof dat nog niet genoeg is worden, waar toepasselijk, ook antwoorden in grafiekvorm verstrekt. Bovendien geeft de app ook verschillende stappenplannen om zelf tot het juiste antwoord te komen. Hij helpt je dus ook zelf om beter te rekenen, in plaats van al het werk altijd voor je te doen.

De app werd ontwikkeld door Nico Jimenez, promovendus aan Stanford, met behulp van een Stanford-collega en twee middelbare scholieren. Sinds 6 mei is Mathpix te vinden in de iTunes-store.

Nog geen reacties

  1. tijdens tentamen? een foto voor frans van de woordjes instellen als achtergrond en 1 keer kijken is al lastig, laat staan ff rustig een foto maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *