Handig in iOS 7: onopvallend Snapchat screenshots maken

Snapchat screenshot iOS 7
Was je toevallig in de veronderstelling dat je met Snapchat ‘veilig’ foto’s kon delen zonder dat ze zouden uitlekken? Think again! Als je een foto stuurt naar iemand die iOS 7 gebruikt kan die persoon zonder moeite een screenshot maken, zonder dat jij het doorhebt.

Het oorspronkelijke doel van Snapchat was om ‘grappige’ foto’s te kunnen delen met vrienden, maar iedereen weet dat een groot deel van de mensen deze app vooral gebruikt voor sexting. Oftewel het versturen van ondeugende foto’s van zichzelf.

Dat lijkt vrij veilig omdat Snapchat een mechanisme heeft ingebouwd dat een waarschuwing stuurt als mensen proberen een screenshot te maken. In de nieuwste versie van iOS werkt dit echter niet meer omdat de manier waarop een screenshot wordt gemaakt anders is.

Als je een foto stuurt naar iemand met iOS 7 dan krijg je dus geen waarschuwing op het moment dat er een screenshot gemaakt wordt. Er waren in het verleden al wat workarounds om hetzelfde te bereiken, maar met iOS 7 hoef je dus geen trukjes meer uit te halen.

Rest ons alleen nog maar te zeggen dat een gewaarschuwd mens voor twee telt. (via: macrumors.com)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *