Happy Hour Virus: doe alsof je computer problemen heeft

Happy Hour Virus
Zin om deze vrijdag je muffe kantoor extra vroeg te verlaten? Een excuus nodig om het systeemplafond en de bijbehorende deprimerende TL-verlichting zsm achter je te laten? Probeer dan je digibete baas ervan te overtuigen dat je computer faalt.

Hiervoor heeft het Amerikaanse TDA_Boulder de site Happy Hour Virus in het leven geroepen. Vanaf daar kun je met één klik je computerscherm een drietal onheilspellende failures aanklikken die vervolgens fullscreen op je scherm verschijnen. Van virussen is geen sprake, maar soit, het gaat om het idee. Je kunt op happyhourvirus.com uit de volgende drie opties kiezen

1. Kernel Panic.
KERNEL PANIC DES DOODS
Laat iedereen denken dat je Unix-achtige besturingssysteem (Macs, bijvoorbeeld) problemen heeft en je van het werk houdt. Simpel doch efficiënt.

2. Kapotte monitor
Stuk
Deze ziet er meteen al wat schadelijker uit. Vergroot ongetwijfeld je kansen om vroegtijdig naar huis te gaan. Al was het maar omdat het beeld geanimeerd is.

3. Blue Screen of Death
De Emile Ratelband onder de computerproblemen, qua irritatie
Ongetwijfeld de meest bekende & gehate. Het Windows BSOD. De witte tekst over de blauwe achtergrond verschijnt ook nog eens geanimeerd in beeld, wat het waarheidsgehalte bij n00bs ongetwijfeld zal vergroten.

Deze geënsceneerde computerproblemen zijn na activatie op te lossen door simpelweg op de Escape-toets te drukken. Zorg er dus voor dat je je leidinggevende daar uit de buurt houdt. Fijne VriMibo alvast.

3 reacties

  1. Dankjewel! Ik had vroeger een BSOD screensaver waar we hier erg veel lol mee hebben gehad! Helaas kan ik die niet meer installeren omdat de nieuwe screensaver hem er uit wipt. Eens kijken of deze het wel doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *