HBO blokkeert betalende VPN-gebruikers van HBO Now

HBO-Now-Blokkade
Maak jij via een VPN gebruik van het Amerikaanse HBO Now, en betaal je er ook netjes voor? Dan heeft HBO slecht nieuws voor je.

Sinds kort is HBO namelijk begonnen met het blokkeren van deze gebruikers. In Amerika is de nieuwste streamingdienst van HBO, HBO Now, al beschikbaar en buitenlandse filmfans die hier ook gebruik van wilden maken, konden dit doen middels een VPN.

HBO opent de aanval
Door dit VPN (Virtual Private Network) is HBO Now gewoon toegankelijk, al zul je net zoals in Amerika wel de abonnementskosten moeten betalen. Ondanks het feit dat men dus betaalt, worden er nog steeds regels overtreden en dus besloot HBO tot actie over te gaan.

Verschillende buitenlandse HBO Now gebruikers vertelden Torrentfreak dat ze een bericht ontvangen hebben van HBO, waarin staat dat hun account geblokkeerd is, en ze hun abonnementsgeld niet terug krijgen.

HBO Go
In Nederland hebben we nog steeds de keuze uit HBO Go, al heeft deze dienst een stuk kleiner aanbod van films en series dan in Amerika het geval is.

Het strenge optreden van HBO is opvallend, aangezien veel Netflix-gebruikers ook een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot het grotere aanbod in andere landen. Daar lijkt Netflix echter weinig actie tegen te ondernemen.

3 reacties

  1. Eigenlijk zegt HBO: Nee, we willen je geld niet. We hebben liever dat je onze series gratis en voor niets download. Aaarrrggghhh (met ooglapje).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *