Hearthstone update gooit de game volledig om

Hearthstone's nieuwe Death Knights
Het gratis kaartspel wordt wederom verrijkt met nieuwe kaarten en mechanieken.

Hearthstone, het epische online kaartspel van World of Warcraft-makers Blizzard, krijgt in augustus een nieuwe uitbreiding. De zogenoemde Knights of the Frozen Throne-uitbreiding zal onder andere 130+ nieuwe kaarten bevatten, maar ook een hoop nieuwe mechanieken, zo laat de ontwikkelaar weten in een blogpost.

Knights of the Frozen Throne is de tweede uitbreiding in The Year of the Mammoth, waarbij Journey to Un’Goro deze expansion voor ging. In augustus krijgen we onder andere nieuwe heroes! Althans, de bestaande heroes kunnen door middel van een spell veranderen in een Death Knight, de ondode versie van de bestaande negen heroes.

[gv data=”PQLJznHWoGU”][/gv]

Overigens is de dood een terugkerend thema in deze uitbreiding. Zo zullen er een hoop zombies, monsters en demonen bij zitten met een hoop deathrattle-effecten. Maar gelukkig is er ook een sprankeltje leven te vinden in Knights of the Frozen Throne. Zo zal de nieuwe mechaniek ‘Lifesteal’ worden geïntroduceerd. Minions en spells met deze eigenschap healen je heroe wanneer de spreuk of minion damage doet.

Naast deze nieuwe mechanieken krijgt Hearthstone ook een gratis solo adventure waarmee je een aantal pakjes kunt verdienen. De strijd tegen de Lich King levert je overigens nog een kleinigheidje exrta op; in de eerste tien pakjes die je opent in Hearthstone, zit bij release van de uitbreiding minimaal één legendary.

Loot-systeem

Verder werd al eerder bekend dat Blizzard in meerdere games hun loot-systeem zouden gaan tweaken. Zo wordt het in Hearthstone onmogelijk om nog dubbele legendary kaarten te krijgen uit een pakje. Je weet dus zeker dat, wanneer je een legendary craft, je diezelfde nooit meer in een pakje gaat vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *