Heb jij een iPhone of iPad? Dan heb je een rijke uitstraling

iPhone X
Aldus een onderzoek.

Mensen met een iPhone of iPad hoeven zich niet elke maand zorgen te maken of er wel brood op de planken komt. Althans, dat concluderen economen aan de University of Chicago. Ze hebben een onderzoek gedaan naar het verband tussen producten en het inkomen van een persoon.

Uit het onderzoek komt naar voren dat vooral hoge inkomens een iPhone of iPad hebben. Al jaren organiseert de Amerikaanse dergelijke onderzoeken. Deze recente conclusie werd getrokken naar aanleiding van de resultaten van een onderzoek in 2016. Er deden 6.394 mensen mee aan de vragenlijst.

69,1 procent van de ondervraagden met een iPhone of iPad kwamen in de categorie ‘hoog inkomen’. Hoewel het onderzoek in 2016 begon, zullen de resultaten vandaag de dag niet veel anders zijn. De iPhone X kost bijvoorbeeld meer dan 1.000 euro en is met dit prijskaartje niet voor iedereen zomaar weggelegd. Met een Android-telefoon ben je overigens zeker geen ‘sloeber’. 59,5 procent van de ondervraagden in de categorie ‘hoog inkomen’ hadden een Android-smartphone.

2 reacties

  1. “69,1 procent van de ondervraagden met een iPhone of iPad kwamen in de categorie ‘hoog inkomen”
    “Android-telefoon ben je overigens zeker geen ‘sloeber’. 59,5 procent van de ondervraagden in de categorie ‘hoog inkomen’ hadden een Android-smartphone.
    Wat heb je nog meer voor systemen dan?

  2. Een groot deel van de eigenaren van een luxeproduct waarvoor ook een goedkoper alternatief bestaat zitten in de categorie ‘hoog inkomen’. En weer een briljant rapport van de open-deur universiteit.

    Eerder verschenen onderzoek van de zelfde universiteit: “Mensen met een Porsche hoeven zich niet elke maand zorgen te maken of er wel brood op de planken komt.”, “Uit onderzoek komt naar voren dat vooral hoge inkomens een Armani-pak hebben.” en “83,7 procent van de ondervraagden met een Rolex kwamen in de categorie ‘hoog inkomen’”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *