Hebben: accu laadt op als energieprijs laag is

Oris accu
De meest energiebedrijven bieden tegenwoordig een pakket aan met daluren, waarbij je bijvoorbeeld ’s nachts je vaatwasser laat draaien om geld te besparen. Deze accu neemt profiteren van lage prijzen nog een stuk serieuzer.

De Orison, zoals de accu heet, is verbonden met de Orison Cloud, die onder meer bijhoudt wat de geldende stroomtarieven zijn, de weersomstandigheden, je verbruik, etcetera om te bepalen of hij stroom op moet slaan of juist moet laten verbruiken. Bovendien kan stroom worden opgeslagen van onder andere zonnepanelen, het netwerk of een andere bron. Bij een stroomstoring zal je huis worden voorzien van stroom zonder dat er iets terugkeert naar het netwerk.

De Oris-accu is momenteel te vinden op Kickstarter en kost daar 1400 dollar.

3 reacties

    • @F612S:

      Als dit een succes word, dan hoef je alleen maar 2 jaartjes te wachten en dan is het markt overspoelt door de chineze varianten. Dan koop je zoiets voor minder dan 100 euro.

  1. Ik ben wel benieuwd naar de efficiëntie van het systeem. Hoeveel % van de opgenomen energie kan je ook echt weer gebruiken? Als dat tegen valt is er weinig mee te besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *