Hebben: zwevende Bonsai [video]

Bonsai zwevend
Uitgekeken op Boeddhabeelden van de Xenos, of ‘Rode fiets op Amsterdamse gracht’ van de Ikea als decoratie van je interieur? Dan is de zwevende Bonsai-boom wellicht iets voor jou.

Hoverboards (niet de exploderende swagway-variant, maar echte zwevende plankjes) zijn, helaas, nog steeds grotendeels een gimmick. Gelukkig is het de genieën van Air Bonsai wel gelukt een Bonsai-boompje te laten zweven. Heeft het nut? In het geheel niet. Ziet het er mieters uit? Jazeker ziet het er mieters uit.

De truc is de bal waar de bonsai in geplaatst is, door de makers consequent aangeduid als ‘little star’ (het is sowieso een tamelijk zweverige kickstarter natuurlijk), die voorzien is van een magneet. De ‘energy base’, die gemaakt is van porselein, beschikt ook over een magneet en zo zweeft de Little Star er zo’n twee centimeter boven. De base beschikt over een mechanisme dat de plant laat roteren – anders valt het misschien niet genoeg op dat hij zweeft – en een AC-adapter. Over de magnetische werking wordt nogal summiere informatie verstrekt, de bedenkers hebben het liever over al het geweldige Japanse vakmanschap van het porselein. Het is trouwens gewoon mogelijk om een eigen plant naar keuze in de ‘little star’ te planten.

De Kickstarter-campagne heeft een tamelijk bescheiden doel van $80.000 dat inmiddels is bereikt, maar pledgen is nog steeds mogelijk (als je echt bereid bent de portemonnee te trekken kun je zelfs een tour van de bonsai-tuin krijgen).

[gv data=”jssXjtYoDl0″][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *