Heeft deze smartphone de mooiste notch tot nu toe?

Heeft deze smartphone de mooiste notch tot nu toe?
Geen notch is de mooiste notch. Maar als er geen ontkomen aan is, dan misschien zoals deze smartphone.

Waar je naar kijkt is de gloednieuwe Oppo F9. De Chinezen kondigen de nieuwe smartphone op een later moment pas volledig aan, maar brengen in opmars naar de onthulling diverse teasers naar buiten. Hier komt het ontwerp van de smartphone naar voren.

De Oppo F9 heeft een vrijwel randloos design met een dunne inkeping. 90,8 procent van het oppervlakte is een bruikbaar display. Oppo brengt de nieuwe smartphone in de kleuren Sunrise Red, Twilight Blue en Starry Purple op de markt. Ze noemen het scherm zelf het ‘Waterdrop Screen’.

Van de F9 weten we verder dat het toestel een dubbele camera krijgt, een 3.5mm-ingang heeft voor een koptelefoon, supersnel kan opladen en dat de smartphone beschikt over een vingerafdrukscanner op de achterkant. De officiële lancering van de nieuwe Oppo F9 is volgende week woensdag.

14 reacties

 1. Super … alleen zitten er in andere notches meer sensoren. Dus alle sensoren en functies weglaten zodat er een “mooie” notch ontstaat is een beetje kort door de bocht.

  De iphone x heeft bijvoorbeeld 5 sensoren extra tov de f9 die slechts 1 camera in de notch hoeft te plaatsen.

   • @koeberg: tuurlijk … je kan ook gewoon een code gebruiken uberhaupt zonder sensor. Of de frontcamera verplaatsen naar de back … helemaal geen notch 😉

    Gaat er om dat je een notch met 6 sensoren niet kan vergelijken met een notch met alleen een camera. Mocht je face id en een true dept camera in de f9 notch proppen … jup dan is het een mooiere en betere oplossing.

    Iedereen (incl mijzelf) wil liever geen notch maar dan wel dezlfde
    Functies. Tot die tijd zitten we met een notch … en VOOR MIJ is een notch met alleen een selfie camera nuttloos en zit ik weer met een vingerafdruk opgescheept.

     • @turbobrick: bedankt voor je bijdrage man.

      Zoals ik je al meerdere malen duidelijk heb proberen te maken …. ik heb FACE ID liever dan een fingerprint ( liefst beide ). Face id = grotere notch helaas.

     • @dgh74: ja jij hebt liever FaceID maar de overgrote meerderheid op deze planeet heeft Android en die geven geen moer om FaceID of een Android variant. Vrijwel niemand wilt een Notch als ze de keuze hebben dus dan zit je met je sensoren.
      Een screen print sensor lost alles op.

      Full screen smartphones zijn gewoon de toekomst.

     • @turbobrick: duh natuurlijk is het de toekomst.

      Maar zoals altijd … moet dit met halve oplossingen ( deze f9 ) of op een later tijdstip zoals het hoort ? Apple is al bezig tijden bezig met sensoren onder scherm bijvoorbeeld (incl camera) … dus ja in de toekomst hebben we mischien gewoon face id en full screen. De toekomst gaat ut leren.

      google.nl/amp/s/www.theverge.com/platform/amp/2017/1/10/14225872/apple-patent-oled-display-holes-bezel-free-iphone

     • @dgh74: halve oplossingen ?
      Vind die van Vivo met die schuif selfie van prima.
      Mind you dat met een display finger sensor je niet constant een selfiecam paraat te hebben.
      Zelfs Jerry Rig was impressed over de solide build en bij normaal gebruik zou zoiets erg lang mee kunnen gaan.
      Een camera gaat altijd gepaard met een lens en als je die wilt houden met 100% display kan je hem nooit verwerken in het scherm.
      Uitschuiven is een oplossing mijn inziens.

 2. Face id, vingerherkenning , codes, het is het eerste wat ik uit zet op mijn telefoon.
  Alleen maar irritant, als je niet in staat bent om je telefoon bij je te houden dan is het inderdaad handig. In de 20 jaar dat ik een telefoon heb is dat mij nog niet overkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *