Heeft je iPad straks een OLED-scherm?

Auteur: , 2 Reacties
LG Oled display

LG display investeert $8,5 miljard in OLED-technologie. En aangezien LG schermen levert aan Apple, kan dit betekenen dat je iPhone of iPad straks over een OLED-scherm beschikt. Of misschien toch niet?

LG is weliswaar de grootste producent van LED-displays wereldwijd, maar de concurrentie uit met name China is hevig. Het bedrijf maakt nu dus duidelijk vastbesloten te zijn marktleider te blijven. Als de concurrentie je op de hielen zit, dan ga je natuurlijk niet in een hoekje zitten huilen, maar doe je gewoon een stapje extra – dat heet een winnaarsmentaliteit. De investering wordt gemeld door Bloomberg. Volgens onderzoeksbureau DisplaySearch data zou de mondiale OLED-markt moeten groeien van $8.7 miljard in 2014 tot $28.3 miljard in 2022.

Voor welke apparaten de nieuwe displays bestemd zullen zijn heeft het bedrijf niet bekend gemaakt, maar aangezien LG de grootste leverancier voor Apple is, ligt het voor de hand dat zij terecht zullen komen in haar producten. Bloomberg suggereert in zijn berichtgeving dat dit het geval kan zijn bij onder meer wearables en TV’s, en zelfs auto’s. Momenteel is de techniek alleen te vinden in de Watch: dat heeft te maken met de hogere kosten (kwaliteit kost nu eenmaal geld), en de energie-zuinigheid (handig voor een wearable).

Het is echter ook mogelijk dat Apple OLED helemaal aan zich voorbij laat gaan. Zo kocht het display-maker LuxVue, en volgens experts zou hun micro-LED-technologie wel eens OLED kunnen gaan vervangen.

Maar zoals gezegd: als de concurrentie je op de hielen zit, dan moet je een stapje extra doen.2 reacties

laat maar komen, vroeger waren de Amoled schermen altijd overdreven in hun kleur weergave, Samsung heeft alleen met de S6 wel echt laten zien hoe het ook kan, die oled kwaliteit zie ok graag komen in de iPhone/iPad. Prachtig scherm.
Ik kan het mij niet voorstellen, ik geloof niet dat LG over de productiecapaciteit beschikt om een dergelijke hoeveelheid OLED panelen te produceren. Zeker als je er in mee neemt dat hoe groter de diameter des te hoger het uitvalspercentage is. Ik gok dat ze nog gewoon bij LCD blijven voor de komende generatie en pas volgend jaar op een OLED achtig scherm over stappen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).