Heeft Samsung de problemen met Galaxy Fold opgelost?

Auteur: , Geen reacties
herlancering-samsung-galaxy-fold-aanstaande

Telecomgigant bevestigt release binnen enkele weken aan aandeelhouders.

Dat Samsung met het uitstel van de Samsung Galaxy Fold een reputatieprobleem heeft is duidelijk. Door een snelle herlancering, waarbij de problemen voorbij moeten zijn, zou de schade beperkt kunnen blijven. Nadat Samsung tijdens de aankondiging van de vertraging al aangaf dat de herlancering niet lang zou duren heeft zij nu in een call met investeerders opnieuw bekend gemaakt dat de lancering binnen enkele weken een feit moet zijn.

Dit is verrassend, want het probleem met de Galaxy Fold lijkt in eerste instantie lastig op te lossen. Er zijn namelijk, voor zover nu bekend twee problemen die ervoor zorgen dat het toestel kapot gaat. Het eerste probleem is dat de plastic beschermfolie door veel mensen gezien werd als een losse bescherming die verwijderd moest worden terwijl dat niet de bedoeling was.

Het tweede probleem is vervelender. Door het scharniermechanisme ontstaan er openingen, waardoor vuiligheid onder het scherm kan komen. De gebruikte AMOLED-techniek voor het beeldscherm zorgt ervoor dat het hele scherm onbruikbaar raakt als een deel van het scherm intern beschadigt door die vuiligheid. Dit probleem deed zich zowel bij geopende als gesloten scherm voor. Experts zien niet direct hoe dit op eenvoudige wijze verholpen kan worden, maar klaarblijkelijk heeft Samsung nu toch de oplossing onder handbereik.

Na de mislukte lancering is de druk op Samsung groot. Deze druk wordt verder vergroot omdat Samsung graag de geschiedenis ingaat als het bedrijf dat als eerste een opvouwbare smartphone lanceert. Door de problemen komt de lancering van de Huawei Mate X steeds dichterbij. Dat zou betekenen dat Samsung die primeur kwijt is. Aan de andere kant zouden nieuwe problemen (of onvoldoende oplossing voor bestaande problemen) de reputatie van Samsung verder beschadigen. Het blijft dus even spannend.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).