Heerlijk retro: cassettebandjes keren terug!

Cassettebandjes
Het lijkt dat het cassettebandje aan een ware revival is begonnen! Een Canadees bedrijf kan de vraag momenteel nauwelijks bijbenen.

Net zoals we al een aantal jaren zien dat er onder muziekliefhebbers een toenemende vraag is naar LP’s (die grote zwarte schijven) is er nu ook steeds meer vraag naar cassettebandjes. Die zijn namelijk een stuk goedkoper en bieden betere kwaliteit dan een LP.

Het probleem dat veel liefhebbers met digitale muziek hebben, is dat het een verzameling eentjes en nulletjes blijft. Er zit minder ‘gevoel’ in. Het Canadese Analogue Media Technologies lift handig mee op deze trend.

Momenteel bestaat zo’n 25% van hun omzet uit cassettebandjes. Verder produceren ze ook nog LP’s, CD’s, DVD’s en Blu-ray schijfjes. Voornamelijk kleine bands vinden het tegenwoordig leuk om hun muziek uit te brengen op een cassettebandje. Nu alleen nog een cassettespeler vinden om ze af te spelen. (via: bbc.co.uk)

6 reacties

  1. Cassettes bieden geen betere kwaliteit dan CD’s, hoor. Qua frequentie en volume kunnen ze niet tegen CD op, laat staan de opslagruimte en gebruiksgemak. Weer zo’n hipster-retro-revival die ik niet begrijp.

  2. Oude Post maar ik deel de mening van vincent ook, mooie trend, ik ben ook weer helemaal van de audiocassettes en vinyl [Cassettes bieden geen betere kwaliteit dan CD’s, hoor]-> ben ik best mee eens maar het is de kwaliteit waar je voor kiest, Ik mis gewoon de warmte en het gevoel waar de meeste goeie muziek voor gemaakt is. digitale bronnen als cd’s vind ik te perfect waardoor het karakter weg is. vinyl en tapes geven op een oude installatie een veel warmer en karakteristiek geluid met alle bijgeluiden die bij een digitale opname allemaal weg gepoetst worden. gr Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *