Help NASA zoeken naar asteroïden met deze app

NASA-Asteroiden
Altijd al een asteroïde willen ontdekken, maar werk je niet bij NASA? Dan kan die droom alsnog uitkomen met deze nieuwe desktop-app van de ruimtevaartorganisatie.

Met de desktop-app kan iedereen die zich geroepen voelt zich aanmelden als een ‘Asteroid Hunter’. Als je via de app (die je hier gratis kunt downloaden) een foto uploadt, analyseert een speciaal algoritme de foto.

Iedereen is een Asteroid Hunter
Mocht er iets nieuws op ontdekt worden, dan kun je het kiekje direct doorsturen naar het Minor Planet Center, die de ontdekking checkt en vervolgens opslaat. Omdat er zoveel van deze ruimterotsen rondzweven is het voor de onderzoekers onmogelijk om deze data zelf te verwerken, en daarom schakelen ze nu dus de rest van de wereld in om een handje te helpen.

In ons zonnestelsel zweven namelijk miljoenen asteroïden rond, en hoewel NASA er al een hele hoop ontdekt heeft, zijn er nog genoeg die nog niet bekend zijn. In 99% van de gevallen zijn deze gigantische rotsen geen gevaar voor de mensheid, maar mocht er een asteroïde onderweg zijn naar de aarde, dan is het natuurlijk beter dat we er op voorhand vanaf weten, zodat we er nog wat aan kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *