Het 8-bit nieuwsoverzicht van maandag [28 juli, 2014]

Het 8-bit nieuwsoverzicht van dinsdag [28 juli, 2014]
Welkom bij ons 8-bit nieuwsoverzicht, waar we iedere dag acht nieuwsbits uit de techwereld voor je verzamelen. Handig om in één overzicht snel te zien wat er speelt, want jouw tijd is immers het belangrijkst.

  • iPhone 6 krijgt NFC ondersteuning en nieuwste WiFi-standaard, dat blijkt in ieder geval uit foto’s van een PCB (Printed Circuit Board) die vermoedelijk afkomstig van de iPhone 6. Hieruit zou dan ook blijken dat je met nieuwe iPhone eindelijke draadloze betalingen kan doen. Daarnaast zal hij verbinding kunnen gaan maken met de nieuwe WiFi 802.11ac standaard
  • Amazon komt met eigen creditcardlezer. Volgens een document dat in handen is van 9to5mac zou er in de winkelketen van Staples binnenkort een reditcardlezer van Amazon komen te liggen. Deze lezer zou gekoppeld kunnen worden aan je telefoon en samen kunnen werken met de Wallet-app van Amazon waarin je de gegevens kan opslaan.
  • Google voegt een tijdlijn toe aan zijn zoekresultaten.Google is aan het testen met een tijdlijn die de chronische volgorde van een zoekresultaat moet weergeven. Via Android Police kunnen we deze nieuwe functie zien in een video. Als je bijvoorbeeld op de term Eerste Wereldoorlog zoekt zul je aan de bovenzijde van de pagina een balk te zien krijgen waarin de volledige chronologische volgorde van de oorlog te zien krijgt. Wanneer de functie wordt toegevoegd is nog niet duidelijk.
  • Family Guy brengt bezoek aan Springfield.In een nieuwe aflevering van The Simpsons zien we dat de familie van Peter Griffith een bezoek brengt aan Springfield, de stad waar The Simpsons wonen. In een sneak-video van vijf minuten zien we alvast hoe Peter en Homer vrienden worden en wie nou de echte enfant terrible is, Bart Simpson of Stewie Griffin.
  • Met Google Street View kan je straks een kijkje nemen in de Statue of Liberty.Er worden steeds meer exotische plekken aan Street View toegevoegd, zo konden we al een kijkje nemen in de tempels van Angkor Wat, het cruiseschip Allure of the Seas en in alle 12 WK stadions in Brazilië. Nu zal een tour door de Statue of Liberty daar binnenkort aan worden toegevoegd.
  • Rusland heeft controle terug over ruimtecapsule met hagedissen.In Rusland ontstond korte tijd paniek aangezien zij het contact hadden verloren met een ruimtecapsule met aan boord een aantal hagedissen. Vannacht kregen ze weer contact met het vaartuig en kunnen volgens een Russische woordvoerder 90 procent van de tests gewoon worden uitgevoerd.
  • Werkt Motorola aan een nieuwe Nexus telefoon?Volgens Android Police wordt er door Motorola gewerkt aan een nieuwe telefoon voor Google die moet uitkomen in de Nexus serie. Het zou gaan om een telefoon met een 5,9 inch scherm en de naam Shamu.
  • The Pirate Bay is nu ook geoptimaliseerd voor je telefoon.Met de naam The Mobile Bay kan je nu ook door alle illegale torrents scrollen via je telefoon. Als je dan ook nog eens torrents wil gaan downloaden kan dat alleen nog maar op een Android of een Blackberry (gebruikt iemand die nog?) telefoon. Iphone bezitters zullen hun telefoon moeten jailbreaken.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *