Het 8-bit nieuwsoverzicht van dinsdag [8 juli, 2014]

Motorola Moto 36
Welkom bij ons 8-bit nieuwsoverzicht, waar we iedere dag acht nieuwsbits uit de techwereld voor je verzamelen. Handig om in één overzicht snel te zien wat er speelt, want jouw tijd is immers het belangrijkst.

  • Samsung gooit er vandaag een winstwaarschuwing uit. Omdat de smartphonemarkt minder hard groeit dan voorheen verwacht het concern dat de winst 24 procent lager zal uitvallen dan een jaar terug: 7,2 biljoen won, ofwel 5,2 miljard euro.
  • Terugkomend op de lege accu-angst van de Amerikanen; vanaf vandaag is het ook verboden om vanaf Schiphol naar de VS te vliegen met een gadget die niet aan kan. De genoemde reden: de geheime dienst van Saoedi-Arabië ontdekte dat terreurnetwerk al-Qaeda in staat is een explosief te maken dat niet groter is dan een batterij van een mobiele telefoon. En zo’n kleine bom kan in het vliegtuig desastreuze gevolgen kan hebben. Op BNR vertelt een terreurdeskundige er een goed verhaal over.
  • Telefoons verkopen gaat ze slecht af, maar Blackberry heeft nog wel een dijk van een berichtendienst. BlackBerry Messenger was al voor talloze platformen te krijgen, nu is het ook voor Windows Phone uitgebracht. Hij zit nog in de bètafase, maar als je geluk hebt kun je hem hier al downloaden.
  • Intel, Samsung en Dell werken samen aan het Open Interconnect Consortium, om allerhande apparaten draadloos met elkaar te kunnen verbinden. Iets dat in het licht van ’the internet of things’ steeds meer gaat gebeuren. Ze gaan hiermee de directe concurrentie aan met AllSeen Alliance, een consortium met Qualcomm, Microsoft en Cisco.
  • Apple koopt nog eens 40 hectare grond. De techgigant wil daarop een derde zonnepanelenboerderij beginnen in de staat North Carolina. De kosten bedragen zo’n 55 miljoen dollar. De opbrengst moet op 17,5 megawatt liggen.
  • De PC-markt gaat volgend jaar groeien. Dat voorspelt onderzoeksbureau Gartner althans. Ze verwachten dat er 316,7 miljoen PC’s worden verscheept in 2015, ten opzichte van 308,5 miljoen van dit jaar. De reden? Er worden massaal XP-systemen in het bedrijfsleven geüpgraded.
  • De Belastingdienst waarschuwt voor een phishingmail die u vragen een digitaal aangifteformulier van de Belastingdienst in te vullen. Deze e-mails komen van no_replay@digid.nl, maar zijn niet afkomstig van DigiD. Klik daar dus maar niet op.
  • Leuk, dat Android Wear op smartwatches, maar betaalde apps installeren lukt nog niet. Omdat betaalde apps zijn versleuteld om piraterij tegen te gaan, weet Android Wear niet hoe ze geïnstalleerd moeten worden. Iets dat ongetwijfeld met een software-update kan worden opgelost.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *