Het 8-bit nieuwsoverzicht van woensdag [30 juli, 2014]

Auteur: , 1 Reactie
Het 8-bit nieuwsoverzicht van woensdag [30 juli, 2014]

Welkom bij ons 8-bit nieuwsoverzicht, waar we iedere dag acht nieuwsbits uit de techwereld voor je verzamelen. Handig om in één overzicht snel te zien wat er speelt, want jouw tijd is immers het belangrijkst.

  • Flickr wil fotografen gaan betalen. Via Flickr kunnen fotografen hun foto’s makkelijk en eenvoudig delen met anderen. De site van Flickr werkt ook als een host voor de foto’s. Via een nieuw betalingssysteem zouden fotografen de foto’s kunnen delen met kranten en bedrijven die gebruik willen maken van de foto’s. Het systeem lijkt op die van 500px.com waar fotografen 70% van de opbrengst krijgen. Hoeveel de fotografen via de dienst van Flickr krijgen is onbekend.
  • Sony komt met deel 3 van Little Big Planet. Dit spel dat één van de populairste games op de Playstation is onder alle leeftijden krijgt een vervolg. Mensen kunnen dus weer met hun favoriete Sackboy op de PS3 en de PS4 aan de slag om hun eigen levels te creëren. Het spel zal op 18 november in de winkels liggen.
  • PS4 update voor 3D bluray support is beschikbaar. De update die het mogelijk maakt om 3D bluray films op je Playstation 4 te kijken is nu voor iedereen beschikbaar.
  • Samsung en Apple verliezen allebei marktaandeel. Beide telefoonproducenten staan in het tweede kwartaal van dit jaar onder druk van de kleinere producenten zoals Huawei en Lenovo. Samsung zag zijn marktaandeel slinken van 32,3 procent naar 25,2 procent en Apple ging van 13 procent naar 11,9 procent.
  • Uber gaat in Amsterdam een pilot starten met particuliere chauffeurs. Dat blijkt in ieder geval uit een bericht op hun eigen site. Zo kunnen particulieren zich bij Uber melden om mee te doen met de proef. Zij worden dan op een aantal punten geselecteerd. Zo moeten ze ouden dan 21 zijn en een verklaring van goed gedrag overhandigen. Via de Uberpop app kunnen deze ‘chauffeurs’ een rit aanbieden. Volgens Uber zijn deze ritten 50% goedkoper dan reguliere taxiritten.
  • Instagram lanceert Snapchat concurrent. Via iTunes en Google Play is de app met de naam Bolt nu alleen nog te downloaden in Singapore, Nieuw Zeeland en Zuid Afrika. Maar andere werelddelen en landen zullen waarschijnlijk snel volgen. Met de app kan je heel snel door op een contactpersoon te klikken direct een foto versturen.
  • Twitter koopt Madbits. De kleine start-up is bekend van hun eigen zoekmachine voor afbeeldingen. Wat Twitter met de techniek van Madbits wil gaan doen is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk wil Twitter een functie toevoegen waarmee gebruikers makkelijker en sneller foto’s kunnen vinden.
  • Spotify krijgt een equalizer voor iPhone en iPad. Mocht je de bass van een nummer op Spotify toch iets harder willen hebben dan kan je dat via de iOS app nu eenvoudig instellen. Wanneer de update naar de app voor Android komt is nog niet duidelijk.1 reactie

Goeie zet van Flickr, maar ze zijn wel erg laat met dit initiatief. Ben benieuwd om wat voor bedragen het gaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).