Het bewijs dat de Pokémon Go-hype bijna voorbij is

Pokémon Go
De wereld gaat langzaamaan weer normaal doen.

“Geniet” nog even van hysterische Pokémon-beelden in het nieuws. Ze worden straks een zeldzaamheid. Data onderzoek van Sensor Tower, SurveyMonkey en Apptopia heeft uitgewezen dat het spelletje aan populariteit verliest. In de laatste week van juli begon de daling van het aantal spelers.

Volgens de grafiek beleefde Pokémon Go tussen 19 en 21 juli het absolute hoogtepunt. Op dat moment waren er zo’n 45 miljoen actieve spelers. Vandaag de dag zijn dat er al minder dan 35 miljoen en de daling zet door.

De stijgende lijn in het begin van juli heeft te maken met de lanceerstrategie van Niantic in combinatie met de hype. De game werd als eerste gelanceerd in Japan, Australië en Nieuw-Zeeland. Hierna volgde Noord-Amerika en kort daarna was ook Europa aan de beurt. De hype begon al vroeg, maar de enorme media aandacht vanuit de Verenigde Staten zorgde voor een boost. Honderdduizenden smartphone-bezitters in Europa konden niet wachten om aan de slag te gaan met de mobiele game. Nederland was op 16 juli aan de beurt. Op 22 juli werd bekend dat twee miljoen Nederlanders in het bezit waren van Pokémon Go.

Naast de daling in het aantal spelers blijkt er ook online minder interesse voor de game. (via MyNintendoNews)

Pokémon Go

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *