Het internet sloopt routers door haar enorme formaat

Internet-blijft-groeien
Het wereldwijde web is inmiddels zo ver uitgedijd, dat het voor oude routers teveel kan worden. De komende weken kunnen deze oude beestjes het zomaar begeven.

Volgens een analist van de website Renesys, komen er spannende weken aan voor oude routers. Kleine internetproviders kunnen moeilijkheden tegen het lijf lopen, dus als je de komende weken verbindingsproblemen hebt, kan het aan het gewichtsprobleem van het internet liggen.

Routing Table
Het zit zo. Routers leiden het internet in goede banen via de zogenaamde Routing Table. Deze kaart geeft alle paden op het web weer, die routers gebruiken om alles soepel op je PC binnen te laten komen. Omdat het internet zichzelf razendsnel uitbreidt, zal ook de Routing Table steeds groter worden, om meer punten met elkaar te verbinden.

Op dit moment schuurt de Table tegen een kritiek getal van 512 duizend routes aan, wat genoeg is om ouderwetse routers te overbelasten. Wanneer het precies mis kan gaan is niet bekend, omdat verschillende regio’s unieke Tables hebben, maar volgens Renesys is de kans groot dat je in de komende weken wat problemen kunt ondervinden. Laten we hopen dat onze providers up to date genoeg zijn om tijdig te upgraden, zodat we de komende tijd niet tegen onverwachtse problemen aanlopen.

7 reacties

  1. De meeste mensen zullen wel een redelijke router hebben ondertussen. Het soort routers dat er last van heeft dat zijn zeer oude modellen, mensen die nog dergelijke routers gebruiken doen er zowieso verstandig aan deze te vervangen, de kans is vrij groot dat deze mensen ondertussen een veel snellere internet verbinding hebben dan waar ze door de beperkingen van de oude router geen gebruik van maken. In landen waar internet verbindingen vrij brak zijn zullen er nog een hoop oude routers in gebruik zijn. Nederland loopt wat dat betreft gelukkig redelijk voorop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *