‘Het is hip om een gebroken telefoonscherm te hebben’

'Het is hip om een gebroken telefoonscherm te hebben'
Omarm de barst in je telefoonscherm. Want hip.

Met smartphones waarbij één of beide zijden van glas zijn gemaakt, zit een ongeluk in een klein hoekje. Maar is een barst in het scherm wel zo erg, afgezien van de kans op bloedende vingertoppen tijdens het swipen? De Washington Post meent van niet. Onder de jeugd is het zelfs een trend slash gewoonte om een barst in het mobieltje gewoon te laten zitten. Of nog beter, om de barsten in te kleuren met verf. Niet alleen spelen financiële motieven een rol – een iPhone 5 is in reparatie grof duur – maar ook de coolheid.

Het is te vergelijken met met gescheurde spijkerbroeken, of een ongeschoren gelaat. Een barst in je iPhone is daar het equivalent van.

De Washington Post ging op quotejacht en tekende de volgende opmerkingen op.

Lofton (23)

“It’s this total trend, because it’s not like we’re rushing out to get them fixed. A cracked screen is, like, this really cool scar.”

Samantha Lasky (23)

“Plus, it’s a great conversation starter.”

Of het ook een rage wordt in Nederland. Het zou niet onwaarschijnlijk zijn, gezien de steeds hogere reparatiekosten voor gebroken schermen. Ondertussen is deze spoof over de iPhone 5C, die standaard met een gebroken scherm wordt geleverd, ineens weer actueel.

2 reacties

  1. Kan me niet voorstellen waarom zoiets “hip” zou zijn?
    Ik kan het me wel voorstellen dat mensen liever een barst in hun scherm hebben dan een gepeperde rekening te betalen voor een nieuw schermpje…

  2. Ik heb op mijn galaxy advance ook een gebroken scherm.. Maar ik ben er absoluut niet trots op.. vind het zelfs zwaar kl*te, maar laten repareren is me veel te duur.. dus lekker laten zitten.

    De scheuren verven, tja, het is een manier om er minder erg mee om te hoeven gaan.. Dan voelt het misschien minder zuur aan ofzo? Ik zou het iig niet doen..

    Ik hou liever gewoon een hoop geld op mn rekening, en spaar wel ff door voor een nieuwe telefoon (nieuwer model oid)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *