Het Reddit Jaaroverzicht: bezoekers nemen toe en zijn serieuzer

reddit-jaaroverzicht-2019
De voorpagina van het internet kende weer een druk jaar.

Reddit omschrijft zichzelf graag als ‘de voorpagina van het internet’. Dat deze voorpagina populair is blijkt wel uit de cijfers. Maandelijks zijn er 430 miljoen gebruikers en dat was 30% meer dan vorig jaar. Toch had men in 2019 behoefte aan extra kapitaal. Dat kwam er (deels) door een investering van het Chinese TenCent. Waar toen vooral de schattige Winnie the Pooh werd ingezet om te protesteren blijkt een wat minder vredelievende post de meeste upvotes gekregen te hebben. De fameuze foto van de student voor de tanks op het Tienanmen plein won door ruim 228 duizend votes te plaatsen.

Het op één na populairste interview baart ook opzien. Klaarblijkelijk waren ruim 75.000 stemmers geïnteresseerd in de mening van het Koekiemonster. Alleen de ‘Ask me Anything’ sessie met Bill Clinton kreeg meer upvotes. Over het algemeen zocht men klaarblijkelijk geen diepzinnige meningen, maar schoonheidstips. Communities over schoonheid, huidverzorging en styling namen het meest toe.

Ook voor tips en discussies over eten en drinken kwam men bij Reddit buurten. Vooral ‘vegetarisch’ en het thuis brouwen van alcohol lijkt in de smaak te vallen. Het feit dat de meest besproken restaurants ‘Starbucks’, ‘Taco Bell’ en ‘Chipotle’ zijn is dan wel weer opvallend.

Ook het nieuws blijkt een dankbaar onderwerp van discussie op Reddit. Politiek, wereldnieuws en de Brexit blijken populair. TV en muziek blijven ook fijne gespreksonderwerpen. ‘Game of Thrones’, ‘Ru Pauls Dragrace’ en reality-series zoals ’90 day fiance’ en (nog steeds) Big Brother blijven veel besproken.

Joker, Captain Marvel en Aquaman waren de drie meest besproken films. Deze statistiekjes zien we terug in de meest besproken ‘franchises’, waar ‘Game of Thrones’, ‘Star Wars’ en ‘Marvel’ de dienst uit maken. Het bijzondere is dat Disney Plus, dat hier zowel op film- als op ‘franchise’ niveau goed scoort, niet in de statistieken voor komt. Wellicht was de Disney Plus hype te laat in het jaar.

Dat ‘Fortnite’, ‘League of Legends‘ en ‘Destiny The Game’ de meest populaire games van dit moment zijn is misschien wel het minst verrassend.

Ben je benieuwd naar het detailoverzicht met alle links? Reddit heeft het op een rij gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *