Hier hangen camera’s in de binnenstad van Amsterdam

Hier hangen camera's in de binnenstad van Amsterdam
Mocht je dat interesseren.

De Gemeente Amsterdam wil transparant zijn naar de inwoners van de hoofdstad en bezoekers. Er is daarom een kaart gepubliceerd onder de noemer ‘slimme apparaten’. Daar vallen observatiecamera’s onder, maar ook slimme laadpalen, sensoren, slimme lantaarnpalen en meer.

Op de kaart bij de observatiecamera’s kun je tevens direct contact leggen met de eigenaar. Handig als er een incident heeft voorgedaan in het gebied en er mogelijk videobeelden zijn opgenomen.

Naast observatiecamera’s beschikt Amsterdam, net als andere grote steden in Nederland, over een toezichtsgebied voor camera’s. Dat vlak in het centrum is rood ingekleurd. In dit gebied kan de politie zeer nauwkeurig meekijken, bijna straat naar straat.

De transparantie van de Gemeente valt te prijzen. Aan de andere kant kan er ook kritiek ontstaan. Criminelen kunnen deze informatie gebruiken bij het plannen van bijvoorbeeld een vluchtroute. Daar lijkt de Gemeente Amsterdam zich echter geen zorgen om te maken. Anders hadden ze immers deze stap niet gezet. Je kunt de kaart bekijken door op deze link te klikken.

Eén reactie

  1. Al zeg je waar camera’s hangen, je blijft er de privacy mee schenden. Criminelen kunnen de vrijgegeven informatie gebruiken. Gewone burgers doen hier niets mee. Wat zou je er immers mee moeten?
    Het vrijgeven van deze informatie is dus een onbegrijpelijke stap. Maar ja, Amsterdam hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *